FPU åbner for ansøgninger til pilot- og flyvelederpulje

En pulje på 20 millioner kroner til certifikatfornyelse skal hjælpe ledige piloter og flyveledere i Danmark med at komme tættere på nyt job. Puljen er nu åben, og FPU opfordrer piloter og flyveleder, der har mistet deres job under coronakrisen, til at finde information om ansøgningsprocessen på nyoprettet hjemmeside.

Puljen bliver administreret af FPU, og information om ansøgningskrav og dokumentation kan findes på en nyoprettet hjemmeside:

Besøg puljen og ansøg om støtte

Piloter og flyveledere i Danmark har nu mulighed for at få refunderet udgifter på op til 15.000 kr. for fornyelse af certifikat, helbredsgodkendelse og sprogpåtegning.

På denne hjemmeside vil man også kunne klikke videre til selve ansøgningsportalen.   

Der 20 millioner kroner er en del af en politisk hjælpepakke, og beløbet skal hjælpe piloter og flyveledere med at komme tættere på et job, når der igen kommer gang i luftfart.

”Vi er enormt glade for, at de mange piloter, der har mistet jobbet, endelig får hjælp. Luftfartsbranchen er ekstremt hårdt ramt af coronakrisen, og vi skulle gerne have nogle piloter, der står klar til at flyve, så snart der kommer gang i luftfart igen. Det er enormt vigtigt for både selskaberne og piloterne, og det betyder samtidig, at vi kan fastholde gode, overenskomstsikrede jobs i Danmark,” siger Thilde Waast, formand i FPU.  

Beskæftigelsesminister om pilotpulje: “Luftfarten er et af de erhverv, som er blevet ramt allerhårdest af corona-krisen.”

Kommercielle piloter, nyuddannede og flyveledere kan søge

Puljen kan søges af kommercielle piloter og flyveledere, der lever op til de krav, som er vedtaget politisk. Man skal have mistet sit pilot- eller flyvelederjob efter 11. marts 2020, og man skal enten have bopæl i Danmark eller have haft sin seneste ansættelse i et selskab med dansk CVR-nummer. Nyuddannede piloter får også mulighed for at søge

FPU er blevet udpeget til at administrere puljen, fordi man ifølge Beskæftigelsesministeriet på den måde sikrer, at der er et stort kendskab til og forståelse for piloternes og branchens behov.

”Vi har haft et godt samarbejde med myndighederne om at få puljen tilrettelagt inden for de rammer, som politikerne havde sat. FPU har bidraget med teknisk ekspertise, og vi har hele tiden haft for øje, hvordan vi bedst muligt får hjulpet piloter og flyveledere så tæt på et job som muligt,” siger Thilde Waast.

”For at optimere puljen har FPU blandt andet sørget for, at refresher-træning også kan dækkes, og at piloter kan forny et ældre certifikat, hvis det kan bringe dem tættere på jobmarkedet.”  

FPU sikrer finansiel støtte til vedligeholdelse af pilotcertifikater

Klar til at modtage ansøgninger

Puljen er blevet til, efter at FPU henvendte sig til politikere, og efter at FPU som en del af Luftfartens Genstartsteam anbefalede, at man hjalp ledige piloter ved at give dem støtte til deres årlige certifikatfornyelse. I november vedtog regeringen sammen med Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Konservative og Alternativet hjælpepakken, som nu skal hjælpe piloter og flyveledere.

Tilskuddet tildeles den enkelte ansøger på baggrund af objektive kriterier, og FPU behandler alle ansøgere lige, uanset om de er medlem af FPU, ikke-organiserede eller medlem af en anden fagforening. ”Vi står klar til at vejlede ansøgerne, og vi glæder os til at kunne hjælpe dem. På vores nyoprettede hjemmeside kan alle læse meget mere om krav og dokumentation. FPU har arbejdet længe på at opnå støtte til luftfartsbranchen, som har fået meget lidt hjælp under denne krise. Derfor er vi enormt glade for, at der kommer en håndsrækning til en af de faggrupper, der har været hårdest ramt af coronakrisen,” siger Thilde Waast.

Regler spænder ben for pilotstøtte: ”Det er ekstremt vigtigt, at Danmark har kvalificerede piloter”

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev