Flyvelederaftale: Flyveledere får fastholdelsesvederlag og betaling for ekstravagter

Nye detaljer er kommet frem om den aftale, som Naviair og flyvelederforeningen DATCA indgik tidligere denne måned. Det skriver DR, der har fået aktindsigt i aftalen.

Der er blandt andet lavet en fastholdelsesaftale med medarbejdere, der er fyldt 60 eller som fylder 60 år, så flyvelederne forlænger deres pensionsalder. Hvis man indgår en 1-årig aftale, honoreres man med én månedsløn (faste løndele ekskl. pension). Hvis man indgår en 2-årig aftale, honoreres man med tre månedslønninger (faste løndele ekskl. pension).

Derudover er betaling for ekstravagter også en del af aftalen. Hvis man tager en ekstravagt, honoreres man med mellem 1,1 procent og 1,6 procent af slutlønnen, alt efter om det er en hverdagsvagt, weekendvagt eller nattevagt.

Ifølge Jacob Pedersen, der er luftfartsanalytiker i Sydbank, er det en dyr aftale, men alternativet ville have dyrere.

“I forhold til hvad det koster, når flyene ikke afgår til tiden, er det altså et meget beskedent beløb. I den forstand er det en god forretning for at undgå forsinkelser, da det er væsentligt dyrere at have forsinkelserne end at betale sig for ikke at have dem,” siger Jacob Pedersen til DR.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev