Bestyrelsesformand og to topchefer i Boeing træder tilbage

Boeings CEO Dave Calhoun annoncerede i dag sin beslutning om at træde tilbage som administrerende direktør ved udgangen af 2024.

“Det har været den største ære i mit liv at tjene Boeing,” siger Dave Calhoun i en pressemeddelelse.

“Verdens øjne er rettet mod os, og jeg ved, at vi vil komme igennem dette øjeblik som et bedre selskab. Vi vil forblive fokuseret på at fuldføre det arbejde, vi har gjort sammen, for at bringe vores virksomhed tilbage til stabilitet efter de ekstraordinære udfordringer i de sidste fem år, med sikkerhed og kvalitet i centrum for alt, hvad vi gør.”

Desuden har Boeings bestyrelsesformand Larry Kellner informeret bestyrelsen om, at han ikke agter at genopstille ved det kommende årlige aktionærmøde. Derudover vil Stan Deal, præsident og administrerende direktør for Boeing Commercial Airplanes, trække sig tilbage fra virksomheden

Aktier har tabt en fjerdedel af deres værdi

Ledelsesændringerne kommer efter uger med uro hos Boeing efter en hændelse, der involverede en Alaska Airlines-opereret MAX 9 med 171 passagerer ombord. Boeing-aktier har tabt cirka en fjerdedel af deres værdi siden hændelsen. Det skriver Reuters.

Januar-hændelsen var den seneste i en række sikkerhedskriser, der har rystet branchens tillid til flyproducenten og hindret dens evne til at øge produktionen. Dave Calhoun blev indsat som administrerende direktør efter de styrt, der i 2018 og 2019 kostede næsten 350 mennesker livet.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev