Flere droner flyves tæt på danske lufthavne

De danske lufthavne oplever for hvert år, at flere og flere droner flyver ind over deres luftrum, selv om det er forbudt.

Det skriver DR.

Tal fra Center for Luftfart viser, at fire droner i 2015 kom for tæt på en lufthavn, mens det i 2017 var steget til 10 gange. I år er der indtil videre registreret syv hændelser.

Tredobling i antallet af droner

Der findes ikke viden om, hvor farligt det er, hvis et fly bliver ramt af en drone. Men i Ingeniørforeningens flyvetekniske selskab understreger talsmand Paul Harrison, at en drone højst sandsynligt ikke medfører, at et fly styrter ned. Alligevel anser han det for alvorligt, når droneejere ikke overholder afstandene til lufthavnene.

»En flyulykke sker ikke, fordi et enkelt sikkerhedselement brister. Flyulykker sker fordi mange elementer af uheldige omstændigheder brister. Og derfor er det vigtigt, at droneoperatører flyver efter de gældende regler, for de er et element i sikkerheden,« siger han.

I løbet af det sidste år er antallet af registrerede droner tredoblet fra 3.040 registreringer i august sidste år til til 9.087 i år.

Skriv en kommentar

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev