DAT-medarbejdere får fyreseddel i julegave

26 ansatte i Danish Air Transport, DAT, har fået den nok værst tænkelige start på den søde juletid. Torsdag fik 11 piloter og 15 kabineansatte besked om, at de ikke længere skal arbejde for selskabet.

Fyringerne sker med begrundelse i selskabets økonomiske situation. Senest har DAT besluttet at afvikle charterforretningen, hvilket ifølge selskabets direktør, Jesper Rungholm, har ført til salget af to Airbus A320-fly.

Flyvebranchens Personale Union, FPU, der er organiserer personalet i DAT, bekræfter, at flere af foreningens medlemmer er blevet opsagt:

»Vi er naturligvis meget kede af denne triste situation. Men vi er også forundrede over, at selskabet har valgt at sende gode og trofaste medarbejdere en så nedslående og barsk nyhed bare fire dage før jul,« siger Thilde Waast, formand i FPU, og tilføjer:

»Det kunne selskabet i det mindste have ventet med til det nye år.«

Kunne have ønsket andre løsninger

I sidste uge havde DAT-ledelsen inviteret FPU sammen med både pilot- og kabineforeninger til møde. Her blev der givet det indtryk, at der kunne findes andre veje.

Derfor undrer det FPU-formanden, at selskabet hverken hørt eller spurgt lokalafdelingerne, om der kunne findes midlertidige ordninger eller andre former for aftaler, som kunne hjælpe selskabet til at undgå fyringer.

»Den slags drøftelser om eksempelvis deltid eller orlov har overhovedet ikke fundet sted,« siger Thilde Waast.

Har lige ansat nye medarbejdere

Opsigelserne af de 15 medarbejdere i kabinen kommer kort tid efter, at DAT har netop ansat en gruppe nye kabinemedarbejdere. Ansættelserne blev gennemført efter den annoncerede afvikling af charterforretningen, har selskabet tidligere bekræftet.

FPU oplyser, at man nu vil undersøge, om opsigelserne er i strid med hovedaftalen mellem Dansk Arbejdsgiverforening og LO.

»Men lige nu handler det naturligvis først og fremmest om at være der for vores medlemmer,« fastslår Thilde Waast.

Flere faggrupper ramt

Det er ikke kun blandt de flyvende, at DAT har skåret ned.

Senest har selskabet nedlagt stillingerne for seks kontoransatte i crew control på kontoret i Vamdrup. Disse jobfunktioner skal i stedet for besættes  med personale i Litauen, hvor DAT også har en afdeling.

Året før blev yderligere 25 kontor-ansatte opsagt til fordel for ansatte i Baltikum.

Skriv en kommentar

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev