DAT forlænger aftale med ungarsk selskab på Esbjerg-rute

Rejsende på den såkaldte ”olierute” fra Esbjerg Lufthavn til Stavanger, er siden april blevet mødt af fly og personale fra et ungarsk flyselskab. Officielt er det DAT, som driver ruten, men siden 2017 har ruten ikke været betjent af selskabets egne fly og ansatte.

Først har DAT’s litauiske datterselskab DOT stået for at operere ruten. I april skulle det Saab 340-fly, som DOT brugte på ruten, imidlertid på værksted, og ind kom så Budapest Aircraft Service.

I første omgang skulle Budapest Aircraft Service blot have fløjet for DAT i nogle uger ind til udgangen af juni. Men nu skal selskabet flyve ind til jul, oplyser Jesper Rungholm, administrerende direktør i DAT.

Saab’en er nemlig blevet solgt, og det ATR-fly, som normalt bruges på ruten, er ude af drift.

Mangler besætning til rute

»Vi har tre ATR42-300 stående på jorden med ”long term maintenance issues” (langvarige vedligeholdelsesproblemer red.), og vi har absolut intet ATR-crew i overskud i DAT til at flyve på nuværende tidspunkt selvom vi måske havde et fly,« siger han.

DAT har senest haft sit litauiske datterselskab DOT til at flyve på danske indenrigsruter i 45 dage, netop med henvisning til mangel på fly og besætninger.

»Kontrakten er forlænget til jul. Så må vi se om vi er bedre stillet fly og crew-mæssigt til januar,« siger Rungholm, der dog har sin tvivl om ruten indtjeningsmæssigt kan bære et ATR-fly.

ATR42-300 er på flere måder er et større fly end den Embraer 120, som Budapest Aircraft Service anvender.

Budapest Aircraft Service servicerer ruten for DAT på en såkaldt wet-lease, hvor selskabet stiller med både fly og personale, som i dette tilfælde er stationeret i Esbjerg.

Foruden Stavanger er Esbjerg Lufthavn også serviceret med en rute til Aberdeen, Skotland, som flyves af BMI regional. Derudover er lufthavnen omdrejningspunkt for helikopter-offshore aktiviteterne i Nordsøen med 82.000 operationer sidste år.

Skriv en kommentar

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev