Bel Air afviser overenskomstkrav fra FPU

Piloterne i helikopterselskabet Bel Air får ikke en dansk overenskomst foreløbigt. Det står klart, efter at selskabet har afvist at indlede forhandlinger med Flyvebranchens Personale Union (FPU), der i sidste uge anmodede ledelsen i Bel Air om at gå i dialog om en kollektiv aftale.

Henvendelsen fra FPU kom, da Bel Air igen er tilbage i dansk luftrum. Helikopterselskabet skal fremover flyve medarbejdere fra energiselskabet TotalEnergies frem og tilbage fra olie- og gasfelterne i Nordsøen til Esbjerg Lufthavn. FPU mente, at selskabets tilbagevenden til det danske luftrum kræver en dansk overenskomst, men det ønske er blevet afvist af Bel Air.

”Det er dybt foruroligende, at Bel Air blankt afviser at forhandle om en overenskomst uden overhovedet at gå i dialog med os. Der er medarbejdere hos Bel Air, der nu flyver fra en dansk base, som bliver efterladt uden sikkerhedsnet af en ledelse, der ser til med åbne øjne,” siger Kasper Svendsen, forbundssekretær i FPU.

Det er ikke første gang, at helikopterselskabet afviser en dansk overenskomst for helikopterpiloterne. FPU forsøgte også at forhandle en overenskomst for piloterne i 2017. I det langtrukne forhandlingsforløb dengang blev to piloter, der ønskede en overenskomst med FPU, fyret af Bel Air.

Forbundssekretær i FPU Kasper Svendsen.
Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev