Brexit-koas: Airbus ser dyster fremtid for britiske flyjobs

Flyproducenten Airbus har torsdag morgen meddelt, at et britisk exit fra EU uden en aftale kan føre til ”potentielt harmfulde beslutninger” for arbejdspladser i Storbritannien.

Det skriver CNBC.

Airbus beskæftiger ikke færre end 14.000 medarbejdere i landet, hvor Airbus har sin produktion af fly-vinger.

Storbritannien stemte i 2016 for at landet skulle forlade EU. Siden har der pågået et stort arbejde med at nå til enighed om en aftale om vilkårene for landets udtrædelse.

Den britiske premierminister Theresa May fik i sidste uge for anden gang serveret et nej til den aftale, hun har forhandlet på plads med EU. Aftalen omhandler de forhold, som skal gælde for relationerne mellem EU og Storbritannien efter 29. marts.

Airbus’ administrerende direktør Tom Enders, siger ifølge CNBC, at der ikke bliver tale om umiddelbare forandringer, men understreger usikkerheden for fremtidige arbejdspladser i landet.

Han peger på, at Storbritannien ikke kan stå alene i en globaløkonomi, og at flyproducenter som Airbus er et multinationalt anliggende:

»Vi kan blive tvunget til at placere investeringer andre steder, hvis Storbritannien træder ud af EU uden en aftale. Der er mange lande som vil elske at bygge vinger for Airbus-fly,« siger Tom Enders i en video på selskabets hjemmeside.

Den franskbaserede flyproducent har tidligere kommet med lignende advarsler.

Kritikere har i den forbindelse rejst tvivl om, hvorvidt virksomheden vil flytte jobs. Dette sker med en henvisning til effektiviteten på flyvingefabrikken i Broughton, Wales, der beskæftiger 6.000 medarbejdere, og svækkelsen af det britiske pund.

Skriv en kommentar

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev