Utilfredse piloter strejker igen i næste uge

Skrevet af Nicolai Jacquet, journalist på Avisen.dk

De irske piloter hos Ryanair er bestemt ikke tilfredse med ledelsens beslutning om at rykke 300 jobs til Polen. Nu varsler de ny strejke i næste uge.

Ryanair-ledelsen valgte onsdag at sætte hårdt mod hårdt som et modsvar på strejker blandt 100 af selskabets irske piloter.

Det skriver irske RTE.

I alt 300 jobs – 100 pilot og 200 kabinepersonale – og minimum 6 ud af 30 fly skal nemlig rykkes fra Dublin til Polen, meddelte Ryanair.

Den beslutning mødes med utilfredshed hos piloterne. Derfor varsler deres fagforening IALPA, at piloterne vil lave endnu en endagsstrejke fredag den 3. august. Det vil i så fald blive den fjerde endagsstrejke i alt.

IALPA hører under fagforeningen Fórsa, der repræsenterer 80.000 irere. Her mener man, at beslutningen om flytte 20 procent af fly og ansatte i Irland til Polen er et forsøg på at presse de utilfredse medarbejdere.

Fórsa har kaldte Ryanairs beslutning ‘hensynsløs og unødvendig’.

Intimiderer de ansatte

“Den viser ledelsens manglende vilje og/eller evne til at implementere flyselskabets erklærede hensigt om at blive enige om arbejdsforhold med de ansatte ved at forhandle med de valgte tillidsrepræsentanter,” lød meldingen fra Fórsa.

Fórsas talsperson Bernard Harbour understreger, at problemerne med de utilfredse Ryanair-piloter kan løses, hvis Ryanair vil forhandle.

Men i går aftes gjorde Ryanair det klart, at der ikke kommer forhandlinger med Fórsa, så længe strejkerne fortsætter.

Ligeledes gjorde Ryanair det klart, at hvis strejkerne bliver ved i lang tid, vil det skade selskabet i en sådan grad, at de kan blive nødsaget til at fyre mere end de 300 varslede ansatte i Dublin.

Det ser fagforeningen som et forsøg på intimidere de ansatte. Ligeledes foreslår Fórsa, at en tredjepart kan komme på banen som mægler for at få de to parter til at mødes igen.

Kun 20 ud af 290 irske fly vil ifølge Ryanair blive berørt af strejken i næste uge.

Ryanair kæmper i disse dage med strejker. Foruden de irske piloter har kabinepersonale i Belgien, Spanien og Portugal nedlagt arbejdet. Både onsdag og torsdag har de strejket, hvilket har medført flere aflyste fly.

De kræver bedre vilkår og har afleveret 34 krav til ledelsen.

 

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev