Trafikstyrelsen melder fyret flyvelæge og dennes klinik til politiet

Efter først at have sparket Trafikstyrelsens egen flyvelæge på porten og dernæst afvikle lægens egen klinik, Doctors.dk, bliver både flyvelæge og klinik nu anmeldt til politiet.

Det kunne Trafikstyrelsen fortælle i en pressemeddelelse onsdag.

Afskedigelsen af flyvelægen, som hos Trafikstyrelsen har haft til opgave at føre tilsyn med andre af landets flyvelæger, skete på baggrund af, at klinikken efter styrelsens opfattelse på flere områder har overtrådt de gældende regler for periodiske helbredsundersøgelser af piloter.

Klinikken har anvendt læger uden den uddannelse, der er et krav i forbindelse med sundhedsundersøgelser af piloter. Hertil kommer indikationer på, at klinikken har anvendt lægestempler på uretmæssig vis, oplyser Trafikstyrelsen:

»I de seneste dage har styrelsen undersøgt forholdene yderligere, herunder relationen mellem styrelseslægen og klinikken, og på den baggrund har styrelsen i dag meldt såvel Doctors.dk som dens indehaver til politiet.«

Det er herefter op til politiets efterforskning at afgøre, om der er basis for at gøre et strafferetligt ansvar gældende.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev