Trafikstyrelsen forlænger frist for nye helbredsgodkendelser

I de seneste uger har 900 piloter haft travlt med at få fornyet deres helbredsgodkendelse også kaldet medical. Kravet om fornyelse var et resultat af, at Trafikstyrelsen fandt ud af, at flyvelægeklinikken Doctors.dk har ladet læger, der ikke er godkendt som flyvelæger, udstede helbredsbeviser.

Piloter, flyveledere og pilotelver fik to måneder til at forny deres helbredsgodkendelse. Især for piloteleverne var der tale om en vanskelig situation, i det kun en læge i landet tilbyder de særlige førstegangsundersøgelser.

Nu har Trafikstyrelsen imidlertid besluttet at udsætte fristen. Det fremgår af en netop udsendt meddelelse.

Afgørelsen har haft betydning for rigtig mange, som har haft besvær med at bestille tid og gennemgå en ny helbredsundersøgelse, skriver Trafikstyrelsen i en meddelelse. Heraf fremgår det også, at de fleste har fået tid til en fornyelse, men der er stadig nogle, som ikke kan nå at forny deres medical før den 7. juni 2019.

»Styrelsens nyudnævnte luftfartslæge har siden midten af april været i gang med en screening af alle de medicals, der er udstedt hos Doctors.dk. På baggrund af denne screening er det TBST’s vurdering, at fristen for fornyelse af medicals for de flestes vedkommende kan udskydes én måned, så undersøgelsen skal være gennemført senest den 7. juli 2019,« skriver Trafikstyrelsen.

Screeningen har dog også vist, at der er medicals, der er udstedt, uden at betingelserne for udstedelse er opfyldt. I disse sager vil medicalen blive inddraget snarest, efterhånden som sagerne bliver gennemgået indenfor de kommende par uger.

Har de pågældende fået fornyet deres medical i mellemtiden, skal de ikke foretage sig mere, lyder det fra Trafikstyrelsen.Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev