Thomas Cook får spansk driftstilladelse

Spanien har et godt tag i luftfarten. I sidste uge åbnede Primera Air en base i landet, og i denne uge har Thomas Cook fået grønt lys til at starte luftfartsvirksomhed i landet.

Den britiske rejsegruppe Thomas Cook – der blandt andet ejer Thomas Cook Airlines Scandinavia – meddelte i efteråret, at selskabet agtede at stifte et spansk selskab. Thomas Cook Airlines Balearics, som datterselskabet er navngivet, får base på Palma de Mallorca, og i går fik selskabet sin egen driftstilladelse.

Det oplyser selskabet i en selskabsmeddelelse.

Thomas Cook Airlines Balearics skal med fem Airbus A320 gå på vingerne allerede i sommeren 2018.

Overtager flyvninger til Tyskland

I første omgang skal selskabet overtage kort- og mellemdistanceflyvninger for Thomas Cook-gruppens tyske datterselskab, Condor, der i dag betjenes af lejede fly fra andre selskaber.

Chief Airline Officer i Thomas Cook-gruppen, Christoph Debus, lægger i meddelelsen om det spanske datterselskab ikke skjul på de økonomiske motiver i at åbne base i Spanien.

»Den nye driftstilladelse for Thomas Cook Airlines Balearics er et vigtigt skridt for hele vores Group Airline. I et stærkt konkurrencepræget kort- og mellemdistance-marked vil vi drage fordel af større operationel fleksibilitet til en konkurrencedygtig pris,« siger han.

Ifølge Thomas Cook rekrutteres piloterne til Mallorca-basen via OSM Aviation, mens kabinepersonalet ansættes via Thomas Cook Crewing Company, der har base i Frankfurt.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev