Thomas Cook modtager bud om køb af skandinavisk flyselskab fra kapitalfond

Thomas Cook Airlines Scandinavia – der er arbejdsplads for 230 piloter i Danmark – kan være på vej til nye ejere. Det er kapitalfonden Triton Partners, som har lagt et bud på det skandinaviske luftfartsselskab, bekræfter Thomas Cook Group i en meddelelse.

Der er tale om et meget foreløbigt og uopfordret vejledende tilbud fra Triton Partners på de nordeuropæiske aktiviteter herunder Spies og luftfartsselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia, som opererer i Norge, Sverige, Finland og Danmark, fremgår det af meddelelsen.

Tilbuddet vil blive evalueret på linje med øvrige bud, som er indløbet siden Thomas Cooks luftfartsselskaber blev sat til salg i februar 2019. De indløbne bud, herunder et fra Lufthansa, omfatter både dele samt alle luftfartsselskaber i koncernen.

Thomas Cooks luftfartsselskaber tæller foruden Thomas Cook Airlines Scandinavia, Thomas Cook AirlinesCondor og Thomas Cook Airlines Balearics.

Thomas Cook Group, der overtog Thomas Cook Airlines Scandinavia i 2007 som MyTravel Airways, understreger i meddelelsen, at det foreløbigt er uklart, hvorvidt der vil kunne lukkes en aftale med Triton Partners.

Imens moderselskabet Thomas Cook Group er i store økonomiske vanskeligheder har Thomas Cook Airlines Scandinavia trofast leveret overskud år på år senest 177 millioner kroner efter skat i 2018.

Triton Partners er en kapitalfond, der i forvejen ejer 37 virksomheder med sammenlagt 72.000 ansatte, skriver Finans.dk. Triton Partners har afdeligner i både Danmark, Sverige, Norge og Finland.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev