Thomas Cook Airlines Scandinavia vinder endnu en guldmedalje: “Det er medarbejdernes fortjeneste”

For anden gang på få måneder har Thomas Cook Airlines Scandinavia høstet hæder for sit produkt og ikke mindst den service, de ansatte er garant for at levere. I foråret var det anmelderne på TripAdvisor, som sendte det skandinaviske charterflyselskab direkte ind på en førsteplads som Europas bedste.

I går tog Thomas Cook Airlines Scandinavia så kegler ved Danish Travel Award med prisen som »Bedste charterflyselskab«. En hæder, der blev ledsaget af aftenens ubetinget største bifald.

»Et bevis på succes, som viser det fremragende produkt og service, vi leverer til vores kunder gennem Spies Danmark, Ving Sverige, Ving Norge og Tjæreborg Finland. Stor tak til alle jer ansatte, I fortjener denne hæder, noget der værd at kæmpe for,« skrev Per Knudsen, administrerende direktør i selskabet, tydeligvis begejstret kort efter præmieoverrækkelsen på LinkedIn.

Medarbejdernes gevinst

Jan Vendelbo, administrerende direktør i Spies, Lisbeth Nedergaard, kommunikationschef og John Alexandersen kommercielt direktør i Thomas Cook Airlines Scandinavia modtog prisen »Bedste charterflyselskab« i går aftes til Danish Travel Award, som ifølge dem alle er alle de ansattes fortjeneste.

Selskabets kommunikationschef, Lisbeth Nedergaard, supplerer direktørens udtalelse overfor LUFTFART.nu:

»Jeg har endnu ikke fået armene ned,« siger hun glad og fortsætter:

»Det her er medarbejdernes gevinst og fortjeneste. Vi har et unikt produkt, som leveres af et passioneret personale med en høj anciennitet – vores personale kan lide at være hos os, og det gør en forskel.«

Det kommer blandt andet til udtryk, når personalet ikke tøver med at gå et ekstra skridt for at sikre, alle gæster har det godt, forklarer Lisbeth Nedergaard:

»Ser vores stewardesser en passager, som er nervøs, tager de gerne fat i cockpittet, og kaptajnen stikker hovedet ind i kabinen før afgang og hilser på. Det er ikke noget, vi har nogen procedure for. Det gør de af eget initiativ, og det gør en forskel, som, vi ved, betyder meget for passagererne.«

Hun lægger ikke skjul på, at der er en stor respekt omkring piloterne:

»Piloterne flyver flyver, så man lægger jo sit liv i deres hænder. Det betyder meget, når de taler til passagererne, og de kan relatere sig til dem. Derfor betyder det også meget for piloterne, som lever af deres passion – at flyve – at de får at vide, de er de bedste til netop det.«

På selskabets Facebook-side har i hundredvis af følgere tilkendegivet deres begejstring over kåringen af Thomas Cook Airlines Scandinavia som Europas bedste med likes og kommentarer: »Velfortjent«, »Tillykke« og »Fantastisk« lyder det i de mange lykønskninger.

Et skulderklap i en svær tid

Det er ingen hemmelighed, Thomas Cook Airlines Scandinavia i de seneste uger har været under et enormt pres. Ejerne er gået konkurs, men den skandinaviske afdeling flyver videre – tak til over 15 års veldrevet rejse- og flyselskab.

Gårsdagens anerkendelse er således et kærkommen skulderklap:

»Timingen kunne ikke være bedre. Vi står i strid modvind og har oplevet meget turbulens, så den her pris giver begejstring og opløftning lige nu,« siger Lisbeth Nedergaard og tilføjer afslutningsvis:

»Vi oplever, at vores medarbejdere er rykket sammen. Der er en holdånd, og folk byder sig til. Den anden dag ringede en pilot og sagde – er der noget, jeg kan hjælpe med, andet end at flyve. Sådan bidrager rigtig mange af vores medarbejdere.«

Vinderne ved årets Danish Travel Awards er fundet via det udvidede »Danmarkspanel« hos det danske analyseinstitut Epinion. Her har over 2.600 medlemmer ligeligt fordelt over landet på alder, køn og bopæl, stemt, oplyser Standby.dk, der også er arrangør af Danish Travel Award.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev