Strejke i Ryanair: 30 flyvninger bliver aflyst

Passagerer med en billet til en af 30 Ryanair-flyvninger på torsdag må se sig om efter andre rejsemuligheder. Det irske lavprisselskab har nemlig ikke formået at imødekomme selskabets irske piloter, som lovligt har varslet 24 timers strejke begyndende natten til torsdag.

I en meddelelse til passagererne om aflysningerne, lufter Ryanair-ledelsen sin utilfredshed med piloternes beslutning og hævder, at man skal have indfriet en række af piloternes krav.

Piloternes fagforening, Irish Airline Pilots Association (IALPA), som er en afdeling af den irske fagforening Fórsa, skrev i sidste uge, at man fastholder den varslede strejke medmindre Ryanair indfrier 11 minimumskrav, der skal forbedre de ansattes rettigheder og vilkår.

Krav til Ryanair er meget mere end bare løn

Som den tvær-europæiske pilotforening European Cockpit Association, ECA, hvor Irish Airline Pilots Association er medlem, pointerede forleden, så handler de Ryanair-ansattes skuffelse og varsel om konflikter på tværs af Europa om meget mere end kolde kontanter:

»Penge er ikke en prioritet på nuværende tidspunkt. Det er de mange ikke-løn-relaterede problemer, som betyder mest for Ryanair-piloterne og deres fagforeninger,« skrev ECA i et statement.

»Ryanair portrætterer fagforeningerne som nogen, der laver uacceptable krav og fortsætter med at henvise til sin egen ensidige lønstigning tilbudt til individuelle piloter, men lader ikke til at se, at piloterne ikke kun er interesseret i anliggender om løn, men i en meget bredere række af problemer, der påvirker deres arbejdsliv.«

Klar på at mødes, men strejken består

IALPA (piloternes fagforening) meddelte mandag i denne uge, at man vil mødes med Ryanair onsdag.

Piloterne siger, de er opsatte på at finde en løsning med ledelsen, men at de varslede kollektive kampskridt består, indtil der findes en løsning.

De 30 aflysninger torsdag berører alene flyvninger mellem Irland og Storbritannien, oplyser Ryanair.

Ifølge selskabet sælges i gennemsnit 96 procent af alle sæder på selskabets fly. Er dette også tilfældet for de irske flyvninger, vil over 5.400 passagerer blive berørt af torsdagens strejke.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev