Star Air-piloter stemmer ja til ny overenskomst

Piloterne i Star Air har netop stemt ja til en ny overenskomst. Bag står et overbevisende flertal, som har godkendt en aftale om blandt andet styrket forældreorlov og forbedrede deltidsordninger.

»Med den nye overenskomst har vi fået bedre mulighed for at opretholde et sundt forhold mellem arbejde og familieliv,« siger Mikkel Guldmann, tillidsrepræsentant og formand for Star Air-piloternes fagforening, SAC.

Helt konkret handler den nye aftale om forældreorlov om, at piloterne er sikret fuld løn, imens deltidsaftalen er forbedret ved, at en række kompensationskrav fra arbejdsgiver til denne aftale nu er bortfaldet.

Overenskomsten sikrer også bedre vilkår for fagforeningsarbejdet – blandt andet er tillidsrepræsentanten nu officielt anerkendt af Star Air-ledelsen.

Glædeligt ja

SAC-formanden glæder sig over, at overenskomsten nu er stemt hjem, efter at SAC-medlemmerne i maj måned stemte det nej til det første overenskomstforslag.

»Der var opstået en mistillid til de aftaler, som der var indgået mellem SAC-bestyrelsen og ledelsen i Star Air. Medlemmerne syntes ikke, de ændringer, vi havde skrevet ned i overenskomstens paragraffer, fremgik tydeligt nok. Det er der nu rettet op på, hvilket afstemningsresultatet afspejler,« siger Mikkel Guldmann og tilføjer:

»Det er positivt. Jeg er glad for vi har fået samlet folk om et resultat, som et stort flertal er tilfredse med, og vi nu kan se fremad i fællesskab.«

Den nye overenskomst løber ind til og med juni 2020.

Star Air beskæftiger 129 piloter, der flyver selskabets fragtfly ud og ind af Köln Bonn Airport med fragtselskabet UPS som største kunde. Star Air er dansk og ejet af A.P. Møller-Maersk Gruppen. Selskabet er stiftet i 1987 og opererer i dag 11 Boeing 767-200 SF-fly.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev