Spanske piloter mister tålmodigheden med Ryanair

Forhandlingerne mellem den spanske fagforening SEPLA (Sindicato Español de Pilotos de Líneas Aéreas) og Ryanair er nødlandet. Parterne kan ikke blive enige om en såkaldt anerkendelsesaftale.

Det erfarer Reuters.

SEPLA agter nu at lægge sag an mod Ryanair for de kontrakter, som selskabet benytter sig af i Spanien.

Uenige om fridage til tillidsvalgte

»Vi beklager at skulle informere jer om, at på dagens møde er forhandlingerne med Ryanairs ledelse afbrudt, eftersom de ikke accepterer vores minimumskrav – der korresponderer med 90 procent af deres (Ryanair-ledelsens red.) udspil,« skriver SEPLA i et nyhedsbrev til sine medlemmer ifølge Reuters.

Parterne kan ikke nå til enighed om, hvorvidt tillidsrepræsentanter skal have tre dage om måneden, hvor de kan passe fagforeningspligter.

Den spanske fagforening oplyser, at den repræsenterer mellem 500 og 800 Ryanair-piloter med base i Spanien.

Ryanair håber på snarlig aftale

Ryanair meddelte i december, efter omfattende aflysninger og trusler om strejker, at det ellers notorisk fagforeningssky luftfartsselskab ville anerkende sine ansattes fagforeninger med løfte om overenskomstforhandlinger.

I sidste måned skrev Ryanair-ledelsen i et internt memo om mødet med selskabets spanske piloter og deres fagforening, at:

»Bortset fra (spørgsmål om fridage for tillidsrepræsentanter red.) er der lidt mellem os vedrørende en anerkendelsesaftale, og vi håber på en snarlig aftale, så vi kan fortsætte forhandlingerne om en overenskomst.«

Indtil videre har Ryanair indgået anerkendelsesaftaler i Italien og Storbritannien, men selskabet har endnu ikke indgået nogen overenskomster.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev