SAS reducerer underskud i svært kvartal

Årets første kvartalsregnskab i SAS’ forskudte regnskabsår er vanskeligt. Rejseaktiviteten er mindre.

Men med dagens regnskab for første kvartal beviser SAS, at man er lykkedes med at tilpasse produktionen til sæsonen.

Underskuddet for første kvartal er reduceret til -273 millioner svenske kroner før skat mod -697 millioner svenske kroner året før.

Det sker alt imens omsætningen forbliver stabil – endda med en svag vækst – på 8.978 millioner svenske kroner mod 8.957 millioner svenske kroner i samme periode året før.

SAS’ første kvartal løber fra 1. november til 31. januar.

Fløj mindre i årets første kvartal

Grebene til at reducere underskuddet har blandt andet været at skære i antallet af afgange med fem procent til 721 daglige afgange sammenlignet med samme periode året før.

Endvidere har SAS sænket driftsomkostninger for personale, ground handling, teknisk vedligehold og afgifter med godt en kvart million svenske kroner.

SAS oplyser i regnskabet, at antallet af bloktimer for henholdsvis piloter og kabine over de seneste 12 måneder er øget med henholdsvis 1,8 og 4,5 procent til 687 og 782 bloktimer pr. år.

SAS Irland runder 80.000 passagerer

Dagens kvartalsregnskab er det første, hvor produktionen fra SAS’ datterselskab SAS Ireland indgår. Foreløbigt har selskabets fire fly på basen i London gennemført 800 flyvninger og befordret 80.000 passagerer. I alt fløj seks millioner passagerer med SAS i første kvartal.

SAS meddeler, at selskabet opretholder forventningerne til for regnskabsåret 2017/2018.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev