SAS-piloter får plads i FPU’s hovedbestyrelse: Vi har et ansvar for arbejdsvilkårene i hele branchen

En anseelig andel af produktionen af flyvninger i SAS produceres i af underleverandører. Ganske præcist flyves hvert fjerde SAS-fly af et andet selskab.

Hos fagforeningen for de dansk-baserede piloter i det skandinaviske selskab, SAS Pilot Union, har man fulgt udviklingen, men formand Christian Fyrst har savnet, et tættere samarbejde mellem SAS-ansatte og flyvende ansatte i resten af luftfartsbranchen.

»Aldrig har det været vigtigere at stå sammen i den her branche. Særligt er det vigtigt for os i SAS at stå sammen med piloter og kabineansatte, der udfører produktion på vegne af SAS hos underleverandører. Vi har nemlig et ansvar for, at også de har ordentlige arbejdsvilkår,« siger Christian Fyrst.

“Vigtigt at samle bredden”

Det er derfor med stor glæde, at SAS Pilot Union har fået plads i hovedbestyrelsen for Flyvebranchens Personale Union, som SPU er medlem af, fortæller Christian Fyrst:

»FPU dækker branchen godt og sørger for, at der bliver kæmpet for ordnede vilkår i alle dele af dansk luftfart. Det er et arbejde, som vi ønsker at støtte med vores tilstedeværelse i bestyrelsen.«

Ifølge SPU-formanden er det vigtigt at samle bredden i den danske flyvebranche, hvis det skal være muligt at råbe beslutningstagerne op. Dette er blandt andet aktuelt i forhold til at sikre, at lovgivningen følger med udviklingen på arbejdsmarkedet i flyvebranchen.

FPU-formand: SPU tager et stort ansvar

Thilde Waast, formand for Flyvebranchens Personale Union, glæder sig over at få SAS-piloterne ind i bestyrelsen.

»Med SPU’s indtrædelse i FPU’s bestyrelse får vi i endnu højere grad repræsenteret bredden i dansk luftfart. SAS-piloterne i SPU tager med deres indtrædelse i bestyrelsen et stort ansvar for at sikre gode og ordnede vilkår på tværs af arbejdspladserne.«

FPU’s hovedbestyrelse tæller med SAS-piloternes indtrædelse samlet formænd fra ti lokalafdelinger, heriblandt både cockpit og kabine-formænd hos SAS-levereandøren CityJet. Derudover består bestyrelsen af FPU’s repræsentant i DALPA, samt næstformand, Anders Mark Jensen, og formand Thilde Waast.

SAS benytter sig i dag af fire faste underleverandører med dansk base. FPU har eller er ved at forhandle overenskomst med samtlige af disse.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev