Sådan kickstarter vi dansk luftfart: Se FPUs 8-punktsplan

Tusindvis af danske arbejdspladser i flybranchen afhænger af, at luftfarten kommer i gang. Men regeringen må ikke begå samme fejl som sidste år. Derfor lancerer FPU nu en konkret plan på otte punkter med tiltag, som regeringen bør implementere, for at dansk luftfart kan komme i gang hurtigst muligt.

Luftfart er corona-krisens hårdest ramte branche, og FPU mødes i denne uge med relevante ministre og ordførere for at præsentere otte konkrete tiltag, der kan hjælpe luftfart i gang, så snart det er sundhedsmæssigt forsvarligt.

“Vi vil gerne præsentere politikerne for nogle konkrete måder, man øjeblikkeligt kan hjælpe luftfart på. Vi har derfor sammensat en liste, der både lægger op til økonomisk hjælp, og som også inkluderer tiltag, der ikke kræver økonomisk støtte, men som vil gøre flyrejser nemmere og mere smidige,” siger Anders Mark Jensen, næstformand i FPU.

Sådan kickstarter vi dansk luftfart – Her er FPUs 8-punktsplan

Sådan kickstarter vi dansk luftfart - luftfart.nu

Cirka 2.000 piloter og kabineansatte har mistet deres arbejde og ca. 900 er hjemsendt eller på arbejdsdeling. I debatten om genåbning af luftfart har et vaccinepas fyldt meget. Også FPU håber, at et vaccinepas hurtigt vil blive indført, men ifølge Anders Mark Jensen kan et vaccinepas ikke stå alene.

“Luftfarten har ikke råd til at vente til sidste mand er vaccineret, før den starter op. Erhvervsrejsende og andre raske mennesker i aldersgruppen mellem 20 og 60 år udgør bagtroppen i vaccinekøen. Et vaccinepas er et skridt på vejen, men det er ikke nok, og derfor præsenterer vi en række andre løsninger,” siger Anders Mark Jensen.

Sidste års fejltagelse må ikke gentages

FPU har udtrykt bekymring for, at luftfart vil blive overset i de kommende genåbningsplaner for Danmark, og Anders Mark Jensen har bl.a. skrevet et indlæg i Check-In, hvor han udtrykker sin bekymring for, at politikerne gentager fejlene fra sidste år og beder danskerne om at holde ferie i Danmark.

“Det nytter ikke, hvis regeringen ligesom sidste år opfordrer danskerne til at blive hjemme og kommer med skiftende udmeldinger, når det kommer til rejser til udlandet. Ligesom alle andre brancher har også luftfarten brug for klare udmeldinger og en plan for genåbning. Det vil vi i FPU gerne bidrage konstruktivt til,” siger Anders Mark Jensen.

“Vi håber, at politikerne vil tage godt imod vores otte punkter, og vi ser frem til at mødes med dem. Vi skal finde en løsning, så danskerne kan komme på sommerferie og de erhvervsrejsende kan møde deres kunder i udlandet. På den måde får vi genskabt arbejdspladserne til piloter, kabineansatte og de mange andre luftfartsansatte, der har mistet jobbet.”

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev