Ryanair køber sig ind i Laudas nystartede flyselskab

Lavprisselskabet Ryanair har tirsdag meddelt, at selskabet køber sig ind i det nystartede østrigske luftfartsselskab LaudaMotion.

LaudaMotion er stiftet og ejet af Niki Lauda, efter at den tidligere Formel 1-vinder købte hovedparten af det konkursramte luftfartsselskab Niki – et selskab han i øvrigt selv stiftede i 2003.

I første omgang køber irerne 24,9 procent af selskabet, men på sigt skal Ryanair eje 75 procent af Laudas nystartede selskab.

Handlen forudsætter EU-myndighedernes godkendelse, men vil, hvis den falder på plads, beløbe sig til en investering på 50 millioner euro for Ryanair.

Skal vokse til 30 fly

Niki Lauda ved en pressekonference 16. marts, hvor det visuelle udtryk på selskabets fly blev vist frem. Foto: LaudaMotion/PR

Ryanair forstærker med investeringen sin position i det tyske og østrigske marked. Her konkurrerer selskabet indædt med Lufthansa-gruppen, der i efteråret købte Nikis konkursramte moderselskab, Air Berlin. Dertil har også ungarske Wizz Air fået øjnene op for Østrig og har åbnet base i Wien.

Aftalen mellem Ryanair og Niki Lauda indebærer, at Lauda skal være formand for LaudaMotions bestyrelse, imens det irske selskab træder til med økonomisk og ledelsesmæssig-støtte.

Irerne træder blandt andet til med seks leasing-fly, som skal hjælpe LaudaMotion med at gennemføre et omfattende trafikprogram i den kommende sommer.

Ambitionerne er, at LaudaMotion skal vokse til et selskab med 30 Airbus-fly. Selskabets planer er at starte flyvninger fra Tyskland, Østrig og Schweiz til primært middelhavsdestinationer.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev