Ryanair-datterselskab åbner dansk base i dag: FPU fortsætter forhandlinger

FPU mødes igen i næste uge med repræsentanter fra Ryanair-datterselskabet Malta Air for at forsøge at få en overenskomst på plads for de piloter og kabineansatte, der skal arbejde på den nye Billund-base.  

I dag åbner Ryanair-datterselskabet Malta Air officielt sin base i Billund, selvom der ikke er kommet en overenskomst på plads for de piloter og kabineansatte, der skal have base i Billund.

Flyene på Billund-basen er Ryanair-fly, som opereres af Malta Air, ifølge Flightradar24. Blandt dagens Malta Air-afgange fra Billund findes fly mod Barcelona, Malaga og Tallinn.

”Det lykkedes desværre ikke at få en overenskomst på plads, selv da vi mødtes i Forligsinstitutionen i forrige weekend, men nu har Malta Air kontaktet os med ønsket om at få en løsning på plads, og vi fortsætter derfor forhandlingerne,” siger Anders Mark Jensen, næstformand i FPU.

Førsteprioritet er at få lavet en overenskomst

Ryanair annoncerede i maj, at selskabet vil oprette en dansk base og placere to fly i Billund fra slutningen af oktober i år. Under forhandlingerne hen over sommeren meddelte Ryanair FPU, at datterselskabet Malta Air skal operere fra basen i Billund. Ansættelserne bliver dermed i det maltesiske datterselskab og ikke direkte i Ryanair.

Anders Mark Jensen forventer, at det næste møde mellem FPU og Malta Air vil finde sted i næste uge.

”Vores mission og absolutte førsteprioritet er at få lavet en overenskomst for Malta Airs danske base. Vi står stadig langt fra hinanden, men vi vil være sikre på, at vi har afsøgt enhver mulighed for at nå frem til ordnede, danske arbejdsvilkår for de piloter og kabineansatte, der skal arbejde med base i Billund,” siger Anders Mark Jensen.   

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev