Rutsjetur for Ryanair-aktier efter EU-dom

Aktieværdien på lavprisselskabet Ryanair tabte torsdag eftermiddag højde, efter at selskabet led et fælt nederlag ved EU-Domstolen i Luxembourg.

Det skriver Ritzau Finans.

EU-dommen gjorde det klart, at det er i strid med EU-reglerne, når Ryanair kræver, at de ansatte er omfattet af irske love og domstole uanset, hvilket land de arbejder i.

Således blev Ryanairs argument om, at irske regler skal følges, når fly og selskabet er hjemmehørende i Irland, slået i jorden en gang for alle.

Den konkrete sag drejer sig om seks Ryanair-ansatte i Bruxelles Charleroi-lufthavnen, der er blandt Ryanairs største baser.

De seks medarbejdere rejste i 2011 krav mod Ryanair ved en belgisk domstol. Sagen vedrørte det forhold, at Ryanair og dets bemandingsselskab Crewlink mener, at man som ansat ved Ryanair er omfattet af irsk lov og eventuelle sager skal afgøres ved irske domstole.

Spørgsmålet blev i første omgang sendt videre til Den Europæiske Unions Domstol, og her blev det i dag torsdag gjort det tindrende klart, at Ryanair og Crewlinks praksis er i strid med EU-reglerne.

Dermed går sagen nu tilbage til Belgien, hvor domstolen i Mons skal sætte endeligt punktum i striden mellem de kabineansatte og deres arbejdsgiver.

Dagens afgørelse kan åbne for en række sager i de lande, hvor Ryanair har baser, og investorerne kvitterer med at sende aktien ned med 3,5 pct. til 17,38 euro.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev