Regional Jet tilpasser sig færre flyvninger i SAS

Den højspændte situation omkring coronavirussens påvirkning af flyvebranchen får nu Regional Jet (Xfly) til at tilpasse sig de færre afgange i SAS

Flyvebranchens Personale Union bakker op om piloterne og de kabineansatte i Regional Jet, der netop har indgået en aftale med SAS om mere fleksible schedules.

Deres arbejdstider bliver nu lidt mere uforudsigelige, og på den måde bidrager både piloterne og de kabineansatte sammen med deres selskab nu til at hjælpe SAS og branchen generelt, der er i midlertidig krise.

– Det vi egentlig gør, er, at for at sikre, at firmaet kan få højest mulig fleksibilitet, så er vi gået med til midlertidigt at ændre vores schedulerings-varsel. Det vil sige, at det tidsrum, hvor vi kender vores schedule i fremtiden, det bliver forkortet lidt, i ca. to måneder, siger Peter Sletgaard, formand i Regional Jet Pilot Union (RPU).

Rigtig stor usikkerhed

Det gør de for at imødekomme de mange flyvninger, der nu bliver aflyst på grund af corona.

– Ja, der er jo rigtig, rigtig stor usikkerhed omkring, hvad der skal flyves i øjeblikket. Netop på grund af coronavirus. Firmaet ved det simpelthen ikke, og derfor så har vi givet dem lidt ekstra fleksibilitet, så de ikke står i en dårlig situation lige pludselig, siger Peter Sletgaard til luftfart.nu.

Han forklarer, at de gør det fordi, det ikke nytter noget, at de giver dem et eller andet schedule seks uger ud i fremtiden, som er dybt urealistisk.

Kan det være med til at gavne jer lidt, det her også? Kan I få flere flyvninger på grund af det?

– Det kunne det jo godt. Hvis man ser helt nøgternt på det, så er vores flytype (ATR red.) noget mindre i det, der kommer jo færre passagerer, så det kan godt være, at SAS på et tidspunkt gerne vil have os til at flyve nogle andre ruter, end det vi allerede flyver. Og det er jo så derfor, at fleksibiliteten er rigtig, rigtig god.

– Det firmaet har bedt om indtil videre, er øget fleksibilitet, og det vil vi gerne give dem, siger Sletgaard.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev