Oprøret i Ryanair vokser – britiske piloter truer med strejke

Britiske Ryanair-piloter er ved at miste tålmodigheden med deres arbejdsgiver. De varsler strejke, hvis ikke Ryanair går med på at indfri et krav om større gennemsigtighed.

Piloterne kræver, at Ryanair gør det gennemskueligt, hvordan selskabet forfremmer og flytter personale mellem baser.

Parterne har ellers indgået en anerkendelsesaftale, men en overenskomst lader vente på sig.

Det skriver Reuters, som har fået indblik i et notat.

Ryanair tavs om pilot-krav

Af notatet fremgår det, at piloterne kræver, Ryanair opretter et gennemskueligt anciennitets-system for tvunget baseskift, kaptajn-opgradering og ferietildeling. Punkter som ifølge piloterne har stor betydning for den enkelte medarbejder.

Ryanair har ifølge Reuters ikke ønsket at kommentere de britiske piloters krav.

Efter måneder med aflysninger i efteråret 2017 og mangel på piloter endte Ryanair i december med at æde 32 års indædt foragt for fagforeninger med lovning om at indgå forhandlinger om overenskomster.

Strejke-trusler i hele Europa

Ryanair har siden kæmpet for at få fagforeningerne til at imødekomme selskabets krav til en overenskomst, men ind til videre uden resultatet. Tvært imod. Fagforeninger i alle hjørner af Europa truer nu med strejker.

Tidligere på ugen gentog fagforeninger for kabineansatte, at deres medlemmer går i strejke, hvis ikke Ryanair indfrier en række krav inden udgangen af juni.

Her drejer det sig blandt andet om, at Ryanairs ansættelseskontrakter og personale-procedurer skal overholde national lovgivning i alle europæiske land.

Og for to uger siden har også irske piloter truet Ryanair med konflikt, hvis ikke selskabet anerkender behovet for nye arbejdsgange i selskabet.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev