Nyt podcast-interview: Piloter og kabineansatte vil blive presset til det yderste denne sommer

Denne sommer vil byde på uregerlige passagerer, og luftfartsansatte vil blive bedt om at arbejde på fridage, fordi der mangler personale på både fly og i lufthavne. Sådan lyder det fra den europæiske transportfagbevægelse ETF i et podcast-interview med Lyden af Luftfart.

Luftfart er stadig i krise efter to år med corona, men krisen handler i dag primært om, at det er svært for branchen at få nok personale på flyene og i lufthavnene til at møde den stigende rejselyst.

”Tidligere havde vi et problem, fordi der ikke var nok arbejde i luftfart. Denne sommer får vi et kæmpe problem, fordi der er for meget arbejde,” siger Eoin Coates, Head of Aviation for European Transport Workers’ Federation (ETF).

”Luftfartsbranchen er ikke klar til at vende tilbage til fuld skala, for der er ikke nok personale. De ansatte, der er, vil blive presset til det yderste,” siger Eoin Coates i et interview med Fagbladet Luftfarts podcast, Lyden af Luftfart.

Bekymring for ’unruly passengers’     

De europæiske lufthavne og flyselskaber vil umuligt kunne nå at hyre nok ansatte til at møde efterspørgslen fra passagererne, lyder det fra ETF. Organisationen frygter, at det vil gå ud over det flyvende personale, som skal tage imod passagerer, der er irritable, fordi de har brugt timevis i lufthavnen, inden de kommer om bord på flyene.

”Flyselskaberne kommer til at forlange meget af deres ansatte. Der venter skæve arbejdstider og lange dage, og flyselskaberne vil altid forsøge at presse de ansatte lidt mere,” siger Eoin Coates.

Hør hele interviewet med Eoin Coates på Spotify eller der, hvor du normalt lytter til podcasts.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev