Ny Ryanair-strejke truer efter løftebrud

Ret forud for de store julerejsedage ville Ryanairs vilje til at anerkende fagforeninger ingen ende tage. Først hed det, at selskabet ville anerkende pilotforeninger og siden også kabineforeninger.

Men der er tilsyneladende langt fra ord til handling.

Tre italienske fagforeninger, der repræsenterer blandt andet kabinepersonale, meddeler nu, at de nedlægger arbejdet 10. februar, fordi Ryanair nægter at indgå forhandlinger med dem.

Ryanair har indvilliget i at mødes med landets største pilotforening, Anpac, men har afvist at mødes med andre fagforeninger, der repræsenterer kabinepersonale, jordpersonel samt en mindre gruppe piloter.

Det skriver Reuters.

Afviser at møde har fundet sted

»Der skal være en øjeblikkelig diskussion af lønninger og sikkerhedsforanstaltninger for alle ansatte, og ikke kun en del af dem,« hedder det i en meddelelse fra de tre fagforeninger, Filt Cgil, Fit Cisl og Uiltrasporti, hvor der videre står:

»Det er uacceptabelt, at selskabet vælger, hvilke fagforeninger det taler med, og i det hele taget tilsidesætter det mest elementære princip, der er en del af vores retssystem, der siger, at arbejdere frit kan vælge, hvem, de vil, repræsenterer dem.«

En talsperson fra Ryanair siger til Reuters, at man mødtes med italienske fagforeninger i Rom (i går red.) tirsdag, og diskussionerne fortsætter.

Claudio Tarlazzi formand i Uiltrasporti afviser, at et sådant møde skal have fundet sted, og anklager Ryanair for at fordreje virkeligheden.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev