Ny bestyrelse valgt ind i Nordicas danske kabineforening

På torsdagens generalforsamling blandt de danske kabineansatte i PAS Aviation, der bemander Nordicas fly for SAS, er der blevet valgt en ny bestyrelse.

Ind som formand træder Ingelise Hansen, der får følgeskab af næstformand Louise Hertz.

»Jeg ser frem til at repræsentere vores medlemmer og glad for, at Nordica er et selskab, der har valgt at samarbejde med os. Nu ser jeg frem til at bidrage med mine erfaringer og præge arbejdsforholdene til gavn for fællesskabet,« siger Ingelise Hansen, som takker for medlemmernes opbakning.

Fagforening sikrer løn og fritid

Ingelise Hansen har 16 års erfaring som kabinemedarbejder i Cimber. Som trofast FPU-medlem i alle årene har hun en mission om, at det for afdelingen nu gælder om at få organiseret de mange nye medarbejdere i Nordica:

»Det er de færreste som ved, at der ikke er regler og love, der beskytter vores løn. Det skal vi fortælle dem og vise, at det nytter at stå sammen,« tilføjer hun og peger på den aftale, som netop er blevet forhandlet hjem.

Medarbejderne i Nordica forhandlede for nyligt en ny overenskomst på plads. Aftalen er først og fremmest garant for lønstigninger, mere fritid og tillæg. Intet af dette er noget, man som medarbejder har ret til ved lov, men derimod noget man kan opnå gennem sin fagforenings arbejde.

Derudover sætter aftalen også en effektiv stopper for brugen af underbetalt arbejdskraft på selskabets danske baser (læs mere om den her).

God kommunikation med medlemmerne

Imens den nye bestyrelsesformand har base i Billund, kommer foreningens nye næstformand, Louise Hertz, fra basen i København. Hun bliver den første repræsentant i København:

»Jeg er meget beæret over den tillid, som mine kollegaer har vist mig. Efterhånden, som jeg selv er kommet godt ind i reglerne og har fået en viden om faget, ser jeg frem til at bruge den erfaring i bestyrelsesarbejdet og give videre til medlemmerne,« siger hun og tilføjer:

»Mit motto er god kommunikation – og det tager jeg med mig ind i bestyrelsesarbejdet.«

Næstformanden har fløjet i tre år. Hun håber, at hun i nær fremtid kan blive instruktør i crew resource management. Det vil hun bruge til at skabe bedre rutiner og håndtering af udfordringer i kollegaernes arbejdsliv.

Den nye bestyrelse tæller endvidere Jessica Falk, Lise-Lotte Fruelund og kasserer Rikke Borum.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev