Norwegians irske datter tredobler underskud

Norwegian Air International, der er lavprisflyselskabet Norweigan Air Shuttles irske datterselskab, tabte i 2016 mere end 170 millioner euro på salget af europæiske flyvninger.

Det skriver The Journal.ie, som har set nærmere på det irske selskabs seneste regnskab.

Underskuddet er mere end tre gange større end tabet på 50 millioner euro året før, hvilket ifølge selskabet skyldes etableringen af nye baser. I samme periode er omsætningen fordoblet til 1,28 milliarder euro.

Det irske datterselskab blev lanceret i 2014 med base i Dublin og har siden overtaget flyvninger på Norwegians baser i blandt andet Finland, Spanien og Italien.

Underskuddet i Norwegian Air International dækkes af moderselskabet Norweigan Air Shuttle, der kom ud af 2016 med et overskud på 160 millioner euro.

Ifølge Jacob Pedersen, aktieanalysechef i Sydbank er der ikke noget odiøst i de seneste tal, der tværtimod blot bekræfter situationen i Norwegian:

»Der er ikke nogen tvivl om, at det er Norwegians skandinaviske kerneforretning, der gør at selskabet fortsat har bukserne på. Norwegians ekspansion sker i høj grad i Norwegian Air International på nye markeder udenfor Skandinavien,« siger han og tilføjer:

»Det er nu engang sådan, at det koster penge at etablere sig i nye markeder, hvor Norwegian ikke er nært så kendt et brand, som i Skandinavien.« siger han.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev