Norwegian sender over 7000 ansatte hjem – FPU er klar til at hjælpe

Mandag eftermiddag sender Norwegian 7300 medarbejdere hjem. I Flyvebranchens Personale Union er man klar til at gøre alt, hvad man kan for medlemmerne

Norwegian bliver nu tvunget til at aflyse 85 pct. af sine flyvninger. Det betyder, at selskabet mandag eftermiddag sender 7300 medarbejdere hjem på grund af corona-krisen.

 – Luftfarten står overfor en ekstraordinær krise, hvor også vi i Norwegian må sætte størstedelen af vores fly på jorden og hjemsende en stor andel af vores kolleger. Adskillige regeringer i Europa har allerede sagt, at de vil gøre, hvad de kan for at sikre, at deres flyselskaber kan fortsætte med at flyve, når samfundene vender tilbage til et normalt liv.

– Vi sætter pris på, at de norske myndigheder har udtalt, at de vil gøre det, der er nødvendigt for at sikre norsk luftfart, sådan at vigtig infrastruktur og titusindvis af arbejdspladser kan opretholdes, siger Norwegians koncernchef Jacob Schram i en pressemeddelelse.

FPU klar til at hjælpe Norwegian-medlemmer

Hjemsendelserne sker på grund af svigtende efterspørgsel og rejserestriktioner over hele verden som følge af COVID-19-situationen. Norwegian vil gradvist aflyse størstedelen af sine afgange og sende næsten alle ansatte hjem.

Desværre vil hjemsendelserne også ramme rigtig mange medlemmer af Flyvebranchens Personale Union.

– Det er en utroligt trist situation. Men FPU er klar til at hjælpe medlemmerne fra Norwegian, så godt vi kan. Vi er i fuld gang med at finde løsninger sammen med de tillidsvalgte. Men vi har også brug for politiske løsninger i hele Skandinavien. Ikke mindst for at sikre likviditet. De Norwegian-ansatte skal vide, at vi presser på alt, hvad vi kan, siger Thilde Waast, formand i Flyvebranchens Personale Union.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev