Norwegian havde 1,9 millioner passagerer i april

I april havde Norwegian 1.892.362 passagerer. Norwegians kapacitet steg med 18 procent sammenlignet med april sidste år, mens belægningen var på 80,3 procent.

I gennemsnit havde flyselskabet 81 fly i drift i april, op fra 73 i marts som følge af, at sommerprogrammet nu er i gang.

”April markerede starten på årets sommerprogram. Kapaciteten var tydelig opjusteret i april, og vi havde i gennemsnit 14 fly mere i drift sammenlignet med sidste år. Passagertallene viser en stigning på 13 procent flere passagerer sammenlignet med samme periode sidste år. Vi er glade for, at mange bestiller deres sommerferie nu. Vi anbefaler at booke så tidligt så muligt, hvis man allerede nu har besluttet at rejse til sommer,” siger Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian.

Kapaciteten (ASK) var 3.115 millioner sædekilometer, op 18 procent fra året før. Passagertrafikken (RPK) var 2.553 millioner sædekilometer, op 14 procent fra april 2023. Belægningen var 80,3 procent, ned tre procentpoint blandt andet på grund af påsken, som i år primært faldt i marts.

I april blev 98,8 procent af de planlagte flyvninger gennemført. I løbet af april havde ni ruter af i alt 47 nye ruter i sommerprogrammet sin første afgang. Nogle af nyhederne i april måned var Malaga fra Billund og Aarhus.

”Vi ser frem til at tilbyde vores kunder et sommerprogram med spændende, nye destinationer. Specielt ser vi frem til at fortsætte satsningen i Danmark, som er vores næststørste marked. Danskerne kan se frem til hele 17 nye ruter blandet andet til destinationer som Valencia, Toulouse, Bilbao og Milano,” siger Geir Karlsen.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev