Massesygemeldinger rammer konkurstruede Air Berlin

Tyske Air Berlin flyver videre, men for lånte penge. Som om problemerne ikke var store nok, er selskabet stærkt udfordret af, at 200 af selskabets 1500 piloter har meldt sig “unfit for flight”.

Det skriver selskabet i en meddelelse tirsdag.

Sygemeldingerne har kostet 100 aflysninger – flere forårsaget af at sygemeldingerne er indløbet i sidste øjeblik.

»Airberlins ansatte har altid udvist stor professionalisme i svære situationer for selskabet. Det fortjener de ros for, men hvad vi har set i dag blandt en del af arbejdsstyrken er at leje med ilden,« sagde Thomas Winkelmann, adm. direktør for Airberlin tirsdag.

Ifølge selskabet har sygemeldingerne med efterfølgende aflysninger kostet adskillige millioner euro.

»Det som er sket i dag er en massiv trussel mod hele insolvens processen. Med mindre situationen ændrer sig snart, er vi nødt til at indstille alle flyvninger og alle bestræbelser på at reorganisere,« siger Frank Kebekus flyselskabets chef repræsentant, der står i front for at redde selskabet.

Piloternes fagforening har ifølge Bloomberg sagt, at man er “overraskede” over situationen og opfordrer piloterne til at gå på arbejde.

Om to dage udløber den budrunde, som der skal finde nye investorer til Air Berlin. Hvorefter vil komiteen af kreditorer mødes 21. september for at drøfte afviklingen af selskabet.

Tyske Lufthansa er foreløbigt eneste selskab, der har afgivet bud på at købe det økonomisk kulsejlede flyselskab.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev