Lyspunkt i strid mellem Atlantic Airways og kabinepersonalet om fyrede tillidsvalgte

Atlantic Airways-ledelsen og kabinepersonalets faglige organisation, FPU, meddeler nu, at man er nået et skridt i den rigtige retning på spørgsmålet om en overenskomst.

Ifølge FPU er man blevet enige om en forhandlingsløsning. Derfor sætter man nu ressourcerne ind på at komme videre med forhandlingerne om en ny overenskomst for kabinepersonalet i det færøske luftfartsselskab Atlantic Airways, fortæller Anders Mark Jensen, næstformand i FPU:

»Vi vil nu bruge de næste par uger på at forberede os på de kommende forhandlinger med Atlantic Airways. Forhandlingerne starter til august,« siger han.

Forhandlinger på pause

De kabineansatte i Atlantic Airways valgte sammen med piloterne at melde sig ind i FPU i efteråret 2018. Siden har man været i dialog med arbejdsgivers repræsentanter om en overenskomst. Piloterne opnåede en overenskomstaftale tidligere på året.

For kabinepersonalet strandede dialogen dog for to uger siden, da kabinepersonalets to medarbejderrepræsentanter blev opsagt af Atlantic Airways.

»Det er klart, at efter vi har oplevet disse helt groteske opsigelser af de to medarbejderrepræsentanter for kabineforeningen i Atlantic Airways, er vi tilfredse med, at vi har fastlagt en metode for at starte forhandlingerne med selskabets Arbejdsgiverforening,« siger Anders Mark Jensen.

Han oplyser, at man herudover nu også er i dialog med Atlantic Airways, hvor partnerne forsøger at opnå en forligsmæssig løsning for de to opsagte medarbejderrepræsentanter.

Parterne har ikke yderligere at sige om aftalen på nuværende tidspunkt.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev