Lavprisselskab vil dele kompensation for groundede fly med sine ansatte

Ikke alle luftfartsselskaber med hang til billige billetter er ensbetydende med skrabede vilkår hos de ansatte. Amerikanske Southwest Airlines – verdens ældste lavprisselskab – har således før gjort sig positivt bemærket ved netop at kunne forene de to kvaliteter, og nu gør ledelsen det igen.

I en udmelding citeret i blandt andet Bloomberg arbejder Southwest Airlines sammen med Boeing på en økonomisk kompensation for de groundede Boeing 737 MAX-fly. Og den kompensation har selskabets ledelse planer om at give de ansatte del i.

Det kunne Gary Kelly, CEO i Southwest Airlines, fortælle til personalet i går mandag.

En del af de ansattes løn består af overskudsdeling, men fordi overskuddet i år er presset af de groundede fly, ser ledelsen nu på muligheden for at lade de ansatte få del i den økonomiske godtgørelse, som Boeing står til at betale.

Southwest Airlines har 34 fly af typen 737 MAX stående på landjorden og afventer at modtage yderligere 25 fly i år. Selskabet oplyser, at dette ventes at koste 225 millioner dollar, eller godt 1,5 milliarder kroner, i 2019.

Boeing 737 MAX blev grounded i marts måned efter to tragiske ulykker. Ulykkerne førte til et globalt flyveforbud ind til flyproducenten får udbedret den fejl, som var skyld i de to styrt.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev