Konflikt: Aftale freder grønlandske indenrigsflyvninger

Meteorologerne ved DMI, der til daglig udarbejder vejrudsigter for de grønlandske lufthavne, er fritaget for at gå i konflikt.

Det skriver KNR.

Trafikforbundet i Danmark og Centralorganisationen af 2010 bekræfter, at man har indgået en friholdelsesaftale for en lille håndfuld ansatte hos DMI.

Aftalen gælder i tilfælde af, at der ikke er indgået aftale om en ny overenskomst for de offentligt ansatte inden 22. april.

Alle indenrigsflyvninger friholdes

»Den (aftalen, red.) omfatter de tre meteorologer, som er udstationeret i Kangerlussuaq – faktisk bliver de fire meteorologer fra 1. maj – og de tager sig af al indenrigsluftfart i Grønland, så de bliver friholdt,« siger formand for Trafikforbundet, Bolette Brødsgaard, til KNR.

Dermed vil indenrigsflyvningerne på Grønland kunne gennemføres som normalt uberørt af en eventuel dansk konflikt.

Ifølge Brødsgaard vil atlant-flyvningerne mellem Grønland og København dog kunne blive påvirket, da DMI-ansatte i Danmark forsat er udtaget til konflikt.

Vejrudsigt lovpligtig for fly

DMI er som det eneste institut godkendt af Trafikstyrelsen i Danmark til at lave vejrudsigter for lufthavnene, på fagsprog kaldet »lufthavnsudsigter«.

Det er lovpligtigt for flyselskaberne at angive udsigterne for destinationslufthavnen og to alternative lufthavne som del af en nødplan, når et fly letter.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev