Jet Time skal flyve for SAS på ruter fra København

I løbet af den næste måneds tid skal Jet Time flyve for SAS.

Parterne har indgået en såkaldt ACMI-aftale, hvilket betyder, at Jet Time leverer fly med mandskab, vedligehold og forsikring til SAS.

Jet Time skal assistere SAS i perioden 15. april til 12. maj 2018 på ruter fra København. Herfra skal selskabet blandt andet skal flyve til Gøteborg (fire gange dagligt) og Bologna (en gang dagligt). Og i weekenderne går turen til Bergen, Stavanger og Zurich.

Derforuden har selskabet en enkelt tur til Aalborg og Wroclaw.

Trofast SAS-leverandør

Ruterne skal beflyves med et af Jet Times egne Boeing 737-700-fly.

Ifølge SAS har man på grund af et kapacitetsbehov gjort nogle omdisponeringer af flåden, hvorfor man har valgt at hyre Jettime ind for at få trafikprogrammet til at hænge sammen. Den beslutning vækker glæde i Jet Time:

»Den nye ACMI-kontrakt bekræfter den tillid til Jet Times leverance og serviceniveau, som det mangeårige samarbejde med SAS har foranlediget,« siger Jørgen Holme administrerende direktør i Jet Time.

Jet Time fløj fra 2013 og ind til sidste år som fast leverandør på SAS’ regionale ruter med ATR-turbopropfly.

Som et led i en større restrukturering afsluttede Jet Time imidlertid dette samarbejde med SAS. I stedet for har Jet Time valgt at fokusere på sin kerneekspertise, som er udlejning af Boeing 737-fly med mandskab til luftfartsselskaber og rejsearrangører.

Mere forårstrafik end hidtil

Foruden SAS har Jet Time i forårsmånederne også en ACMI-produktion i gang for Finnair:

»Vi har i forårsmånederne traditionelt mindre produktion grundet overgangen fra vinter- til sommerprogrammet – og det er meget positivt, at vi i både april og maj i år har vores fly i luften mere end tidligere,« siger Jørgen Holme.

I sommersæsonen 2018 har Jet Time fyldte ordrebøger primært inden for forretningsområdet charter, hvor over 220.000 ferieglade danskere, svenskere og finner skal flyves på ferie med Jet Time, oplyser selskabet.

Dermed kan Jet Time melde stort set »udsolgt« frem til november måned 2018, pointerer Jørgen Holme.

Jet Time beskæftiger i øjeblikket seks egne fly af flytypen Boeing 737-700 samt tre Boeing 737-800 fra TuiFly.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev