Jet Time går konkurs

Det danske flyselskab Jet Time går konkurs. FPU står klar til at hjælpe sine medlemmer.

Selskabet, der flyver charterrejser, har i dag begæret sig selv konkurs. Jet Time begrunder konkursen med konsekvenserne af de nedlukkede grænser og restriktive rejseforbud. Selskabet forventer at blive erklæret konkurs inden for de næste 24 timer.

Jet Times ejer og private investor Lars Thuesen har imidlertid en stor tro på, at der findes et marked for et selvstændigt og uafhængigt dansk charterflyselskab, også i den ”nye normal situation” efter Covid-19 krisen er overstået. Han valgte derfor for nyligat registrere et selskab under navnet Jettime a/s, CVRnummer 41410639,som efterfølgende har fået godkendt et AOC (Air Operator Certificatedvs. retten til at drive luftfartsvirksomhed).Det er hans håb, at etablere et tilstrækkeligt forretningsgrundlag med 8-10 passagerfly allerede i 2021 eller senest i 2022 og hilse tidligere charterkunder velkommen om bordsamt kunne ansætte et stort antal medarbejderefra det tidligere Jet TimeA/S.

FPU’s formand om luftfartspakke: Det kræver meget mere, hvis dansk luftfart skal overleve

”Vi er dybt berørte af Jet Times konkurs, og vi arbejder på højtryk på at afklare situationen. Samtidig er vi frustrerede over den manglende politiske hjælp til luftfarten. FPU har fremlagt mange strategier, der kunne hjælpe branchen, og vi har advaret om, at konsekvensen af den manglende politiske hjælp ville være konkurser, som den vi ser i dag. Nu handler det om at hjælpe vores medlemmer, som har vores fulde opmærksomhed,” siger Anders Mark Jensen, næstformand i FPU.

FPU står sammen med vores lokale pilotbestyrelse klar til at vejlede alle de af vores medlemmer, der er berørt af konkursen. Mere information vil følge direkte til vores medlemmer via email.

Opretter nyt selskab

I dag kom det også frem, at Jet Times ejer, Lars Thuesen, har registreret et nyt selskab under navnet Jettime a/s. Det har fået godkendt retten til at drive luftfartsvirksomhed (AOC).

Han håber, at de kommer i luften med 8-10 passagerfly i 2021 eller senest i 2022, og i pressemeddelelsen lyder det, at han ligeledes håber at kunne ansætte medarbejdere fra det tidligere Jet Time A/S.

FPU arbejder ligeledes på at undersøge, hvad det kommer til at betyde for de medlemmer af FPU, som er berørte af Jet Times konkurs.

Trist dag i Jet Time

Jet Times ledelse gennemførte for få uger siden den største fyringsrunde i selskabets historie, og 92% af medarbejderne i Danmark fik besked på, at deres arbejdsplads gik i ”lockdown” de næste mange måneder.

Jet Time-tillidsrepræsentant: Er regeringen helt ligeglade med os?

Men håbet om at virksomheden kunne overleve er nu forsvundet, og selskabet peger på, at de har måttet vinke farvel til den vigtige højsæsonsomsætning på 800 millioner kr. i sommermånederne.

”Det er en utrolig trist dag for Jet Times mange fritstillede ansatte, for vores loyale kunder og passagerer samt for vores samarbejdspartnere igennem mange år. Jeg beklager virkelig, at det er kommet hertil. Jeg har sammen med min ledergruppe og bestyrelsen i Jet Time troet på og arbejdet hårdt på at finde løsninger, der kunne bringe os igennem denne ufrivillige lockdown-periode,” siger Jørgen Holmen administrerende direktør i Jet Time, i en pressemeddelelse.

Selskabet oplyser, at de havde forventet at sende 350.000 charterrejsende sydpå på deres 11 fuldt bookede passagerfly, inden coronakrisen ramte.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev