Fire amerikanske fagforeninger led fredag nederlag i en appelsag om at få omstødt og afvist Norwegian Air Internationals amerikanske flyvetilladelse.
Det skriver USA Today blandt flere amerikanske medier.
Det irske datterselskab af luftfartsselskabet Norwegian Air Shuttle fik i december 2016 efter tre års debat permanent flyvetilladelse af de amerikanske transportmyndigheder.
Fagforeninger mener Norwegian omgår lovgivning
Blandt modstanderne var og er en række amerikanske fagforeninger, som efterfølgende har forsøgt at få flyvetilladelsen trukket tilbage.
Air Line Pilots Association International (ALPA), Association of Flight Attendants, Allied Pilots Association og Southwest Airlines Pilots Association, der til sammen repræsenterer samlet 135.000 flyvende, indgav således tidligere på året en anmodning til den amerikanske appeldomstol i District of Columbia Circuit om at omstøde og afvise Norweigan Air International anmodning om amerikansk flyvetilladelse.
De amerikanske piloter og kabineansatte mener, Norwegian forsøger at omgå arbejdsmarkedslovgivning gennem dets atypiske selskabskonstruktion med datterselskaber i flere lande, betegnet »flag-of-convenience«.
Skuffede, men giver ikke op
Men hverken den føderale lovgivning eller internationale aftaler giver US Department of Transportation ret til at afvise ansøgningen om flyvetilladelse fra Norweigan Air International, såfremt selskabet lever op til kravene for en flyvetilladelse, fastslog appeldomstolen fredag.
»ALPA er skuffede over rettens beslutning, som tillader Norwegian Air International at betjene USA med en forretningsmodel, der sætter amerikanske jobs og luftfartsselskaber på spil ved at udsætte det for unfair udenlandsk konkurrence,« sagde Tim Canoli, formand for ALPA i en efterfølgende kommentar.
Canoli forsikrer dog, at »ALPA er ikke mindre fast besluttet på at opfordre USA til at håndhæve sine handelsaftaler og sikre amerikanske arbejdere har fair mulighed for at konkurrere internationalt.«