Great Dane Airlines bestyrelse stemmer ny aftale ned

Ledelsen var tilfredse med resultatet, da de for en uge siden skrev under på en ny rammeaftale med deres ansatte og FPU. Alligevel valgte bestyrelsen i Great Dane Airlines at stemme aftalen ned. Et lignende hændelsesforløb er, ifølge FPU, ikke set før.

Natten mellem mandag og tirsdag var der stor glæde i det nordjyske luftfartsselskab Great Dane Airlines. Tillidsrepræsentanterne og selskabets ledelse stod arm i arm efter nogle hårde dages forhandlinger, og nu kunne de skrive under på en ny aftale.

https://www.facebook.com/Flyvebranchen/posts/3215458311849557?__xts__[0]=68.ARBVwAIPqUqCvdi65ycVdLARKxtmBh0Ux0MqMhVs32MBVOHlxz0g0kzZTiv_7G_X5RzveThoPNnMJIW_-lWvJO7A3PRX7FX2PdiZDB1gmL6ipir9BHETauDzj-a4iDWTRGYZ_hPkYACj8YeNoEiMyogOFIM5LTJc8-l4Z8EqDpdjOKCCLXPt0HBeyt6u4SaxmG2vCew7XMnQYLRxpflFIHlNJpZ47BqNVBtRuTIKx7ir3ghqYy9FBo1EuoCWtqkaY5S87txp8RSY7-_BQVSjqim8d3InmOc2_5hjRLtDgWl4cu4suXk66mDPqsV90K3-mJepfcLDeoCHQk9VPNBMfj8Y_Q&__tn__=-R

Parterne var blevet enige om en ramme, som skulle dække væsentlige dele af de kabineansattes og piloternes ansættelsesforhold i Great Dane Airlines. Dog havde parterne valgt at udsætte lønforhandlingerne og derfor bliver aftalen ikke kaldt en overenskomst, men en rammeaftale.

– Det har været begge parters opfattelse, at det ikke er det rette tidspunkt at forhandle løn. Derfor har vi aftalt, at selve overenskomsten bliver færdigforhandlet til januar 2021, hvor branchen forhåbentligt er et bedre sted, sagde Anders Mark Jensen, næstformand i FPU, dagen efter de lange natteforhandlinger.

Det var dog afgørende for medlemmerne, at de kunne flyve under ordnede forhold i forhold til arbejdstid, ferie, hotelforhold og flyve/hviletids-begrænsninger. Ifølge de lokale medarbejderrepræsentanter i selskabet var der fundet et fint kompromis i form af aftalen, som også blev stemt igennem med overvældende flertal blandt medlemmerne. Over 95 procent af både piloter og kabineansatte stemte aftalen igennem, og dermed var de allerede i gang med at forberede sig til de nye arbejdsvilkår.

Ledelsen også godt tilfredse

FPU og medarbejderrepræsentanter var også af den opfattelse, at der hos ledelsen var stor tilfredshed med forhandlingerne og ikke mindst selve resultatet. Formaliteterne foreskriver dog, at selskabets bestyrelse skal godkende forhandlingen akkurat ligesom FPU’s medlemmer skal godkende den. Her valgte Great Dane Airlines bestyrelse højest usædvanligt at nedstemme aftalen. Noget fagforeningen, FPU, ikke har set før:

-Jeg kender ikke til, at dette nogensinde er sket. Vi har ellers haft meget positive forhandlinger med ledelsen, og jeg håber på, at vi kan få sat os til forhandlingsbordet igen snarest muligt, siger næstformand Anders Mark Jensen, som gør det klart, at han gerne ser, at der kommer styr på vilkårene snarest muligt.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev