Godt første møde mellem Great Dane Airlines og FPU baner vejen for konstruktive lønforhandlinger

Midt i vinterens mulm og mørke spredte der sig et lyspunkt i dansk luftfart. For i Aalborg kunne ledelsen i et nystartet luftfartsselskab med navnet Great Dane Airlines fortælle, at man til sommer vil sende første fly på vingerne med nye danske arbejdspladser til følge.

Konceptet er kvalitet – også for de ansatte – lød det fra administrerende direktør og Thomas Hugo Møller, som allerede på åbningsdagen henviste til, at man vil gå i dialog med Flyvebranchens Personale Union, FPU, om en overenskomst.

Budskabet blev gentaget, da Anders Mark Jensen, næstformand torsdag var draget til Aalborg til første møde mellem parterne.

Konstruktivt møde

»Jeg havde et super konstruktivt og positivt møde med Thomas Hugo Møller hos Great Dane Airlines – det nye flyselskab i Aalborg. Det er godt for dansk luftfart, at de er med til at skabe danske arbejdspladser på ordnede vilkår. Jeg ser frem til et godt samarbejde omkring en ny overenskomst til gavn for alle parter,« siger Anders Mark Jensen.

Selskabet står til at modtage to fly af typen Embraer E195. Den føste lander hos selskabet 15. maj 2019.

Til at bemande det første fly har Great Dane Airlines ansat ti piloter – hvor af de fire allerede har bestået type rating og resten er på skolebænken – samt 12 kabineansatte. Medarbejderne kommer blandt andet fra Primera Air, CityJet, PrivatAir og Air Atlanta.

Rammerne for en aftale skal hurtigt på plads

»Det var et godt og konstruktivt møde, hvor vi fik lov at præsentere vores virksomhed, og hvad det er for et forretningsområde, vi kommer ind på. FPU fortalte os, hvad de kunne understøtte med, og hvordan vi kan arbejde sammen,« siger Thomas Hugo Møller til Luftfart.nu.

Han ser frem til den videre dialog.

»Vi blev enige om, at arbejde stærkt videre. Vi ønsker at være proaktive og går i gang med det samme for at få rammerne for en aftale på plads,« siger han og tilføjer:

»Jeg oplever, at både vi og FPU er medspillere i den her dialog.«

Det er 13 år siden, der sidst blev stiftet et luftfartsselskab (med egen driftstilladelse) i Danmark. Dengang var Jet Time, der i dag er arbejdsplads for knap 400 medarbejdere.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev