FPU om fortsatte rejserestriktioner: Dansk luftfart kan forsvinde

Regeringen fraråder indtil 31. august ikke-nødvendige rejser til andre lande end Tyskland, Island og Norge.

Samtidig vil en række ekstra restriktioner betyde, at mængden af flyvende turister bliver minimal.

Sammenlignet med samme måneder sidste år har marts-maj budt på en nedsat aktivitet på cirka 90-95 procent for luftfarten.

FPU frygter at dansk luftfart kan forsvinde, hvis rejserestriktionerne fortsætter længe endnu.

FPU om fortsatte rejserestriktioner: Dansk luftfart kan forsvinde

Dette vil ikke ændre sig nævneværdig efter dagens pressemøde forklarer Thilde Waast, der allerede har håndteret flere masseafskedigelser og en konkurs i løbet af coronakrisen.

– Vi har advaret om, at corona-tiltagene vil kunne koste op mod 2000 arbejdspladser bare for kabineansatte og piloter. Nu må vi desværre nok opjustere dette tal. Det kommer til at blive et blodbad, siger formanden for de danske kabineansatte og piloter i Danmark.

Læs mere her: https://www.bt.dk/samfund/flybranchen-boenfalder-hjaelp-os-ellers-ryger-der-2000-

Savner logik bag beslutningen

Andre lande såsom for eksempel Spanien har meldt sig parate til at modtage turister. Det samme har et land som Grækenland, der med 175 døde har færre tilfælde end Danmark.

-Europa-kommissionen lægger op til at få gang i turismen, og det samme gør flere andre lande. Vi håber, at vi kan få en diskussion om denne beslutning, ikke mindst på et politisk plan. Konsekvenserne er enorme, siger Thilde Waast.

Hjælp eller social dumping

Thilde Waast forklarer, at hvis regeringen holder fast i beslutningen, så må der ekstra finansiel hjælp til luftfarten. Alternativet er at kyniske lavprisspillere sætter sig på dansk luftfart.

– Vi ser allerede nu en række lavprisselskaber, der begynder at sætte sig på markedet. Dagens beslutning kommer til at accelerere social dumping i dansk luftfart helt vildt, siger Thilde Waast.

Ungarske Wizz Air har netop annonceret flere ruter til Danmark, og flere andre selskaber står parate i kulissen.

Der er tale om selskaber, der ikke står for ordnede forhold og heller ikke har samme klimaambitioner som skandinaviske luftfartsselskaber.

– Regeringen må tage konsekvensen af denne de facto nedlukning af luftfart og tilbyde en ekstra hjælp både i forhold til lånemuligheder til selskaber og hjælpepakker.

– Ellers må de stå på mål for de fyringer og den sociale dumping, der kommer, siger Thilde Waast.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev