FPU og Jet Time-piloter til møde i Billund: Afskedigelse inden konkurs giver mulighed for gratis kurser

Gratis startpakke til at søge job og otte ugers kursus var nogle af de muligheder, Jobcenter Billund præsenterede for Jet Times opsagte piloter til et informationsmøde, hvor også FPUs formand, Thilde Waast, deltog.

Afskedigede piloter i Jet Time får mulighed for et tre dages kursus i at skrive CV og ansøgninger hos konsulentbureauet Ballisager, der specialiserer sig i karriererådgivning. Samtidig har de mulighed for at tilmelde sig et kursus på op til otte uger, der kan føre dem tættere på arbejdsmarkedet.

Kurserne var nogle af de muligheder, som Jet Times opsagte piloter blev præsenteret for torsdag eftermiddag, hvor Jobcenter Billund fortalte om de muligheder, der er for de afskedigede piloter og kabinepersonale i Jet Time.

”Vi håber på, at det ikke bliver nødvendigt, og at Jettime og de andre selskaber hurtigst muligt kommer i gang igen, men det er ikke en dårlig idé at blive opfrisket på at skrive CV og ansøgning,” siger Thilde Waast, formand for FPU, der deltog i mødet i Billund for at bakke om de FPU-medlemmer, der har mistet deres job i Jet Time.

Sådan håndterer FPU Jet Times konkurs

”Det, virksomheder forventer af et CV i dag, er meget anderledes end for bare 5-10 år siden, så det er godt at gøre sig bekendt med, hvad situationen er nu, hvis man ikke kommer ud og flyve foreløbig,” siger Thilde Waast.

Tilbuddene om CV og de otte ugers kursus er begge frivillige og gratis for Jet Times tidligere medarbejdere, da det finansieres af de varslingspuljemidler, der blev frigivet i forbindelse med den masseafskedigelse, der fandt sted i Jet Time i begyndelsen af juli. De har således ikke noget at gøre med A-kassen og Lønmodtagernes Garantifond.

Piloter vil flyve igen

På mødet luftede flere piloter bekymringen over at gå i gang med at videreuddanne sig og forpligte sig til at et nyt job inden for en anden branche, da de ønsker at vende tilbage til flybranchen, lige så snart der kommer gang i luftfarten igen.    

Jobcenteret fremhævede, at en lang ansættelse i dag betragtes som 3,8 år, og at en arbejdsgiver derfor ikke nødvendigvis regner med, at man er tilknyttet i mange år. Bettina Andersen, konsulent i Jobcenter Billund, anbefalede de afskedigede medarbejdere at bruge kurserne til at blive klædt på i en retning, som de finder interessant, og som giver en chance for at få gode opgaver på en arbejdsplads.

Tidligere Norwegian-ansat håber på dansk base snart

”Der efterspørges altid god og stabil arbejdskraft på arbejdsmarkedet, så indtil luftfarten er oppe i samme niveau igen, har I masser at tilbyde en virksomhed. De fleste arbejdspladser har elementer af opgaver, som man trives rigtig meget med, og opgaver, som er mindre spændende. Det handler om at se mulighederne,” siger Bettina Andersen.  

Krav til kurser

Jobcenter Billund har søgt midler fra varslingspuljen til de medarbejdere, som tilhørte Jet Time i Billund.

”Det betyder, at midlerne fra varslingspuljen skal komme fra os, uanset hvor man bor i Danmark, hvis man havde ansættelse i Billund. Vi har dog et godt samarbejde med CPH, og har man ønske om noget, som de tilbyder der, så henvender man sig bare til mig,” siger Bettina Andersen.

En pilot, der deltog i mødet, spurgte, hvordan mulighederne er for at bruge midlerne til at opkvalificere sig inden for pilotfaget. Bettina Andersen vurderer, at der er dårlige muligheder, da kravene til otte ugers-kurset er, at kurset skal føre borgeren tættere på arbejdsmarkedet i et mangelområde, som er defineret ud fra den såkaldte positivliste.

Hun håber, at piloterne vil henvende sig, hvis der opstår spørgsmål i forbindelse med, hvad Jobcenter Billund og dets tilhørende Kompetencecenter kan tilbyde.

”Vi står gerne til rådighed for en snak. Det er jo en lidt særlig situation, fordi man allerede er tilknyttet et jobcenter, inden brugen af varslingspuljen er startet. Vi vil gøre, hvad vi kan for at hjælpe og sikre et godt samarbejde med hjemkommunen.”

Piloter, der er blev afskediget fra Jet Time i Billund, kan tilmelde sig CV- og ansøgningskurset på bean@billund.dk. Kurset foregår den 20., 24. og 27. august i Kompetencecenter Billund.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev