FPU indleder forhandlinger med Air Nostrum

Vil man som luftfartsselskab have danske ansatte og dansk base, må man også være indstillet på, at lave overenskomst med sine ansatte.

I Danmark er der nemlig meget få love, der sikrer arbejdstagernes rettigheder. Det er derimod fagforeningernes ansvar at sikre de ansattes vilkår.

Derfor har Flyvebranchens Personale Union, FPU, taget kontakt til spanske Air Nostrum, som har fået til opgave at flyve for SAS.

Forventer overenskomst senere på måneden

»Når en ny leverandør skal flyve for SAS med base i Danmark, tager vi naturligvis kontakt til dem for at indgå aftale om overenskomst,« siger Anders Mark Jensen, næstformand i FPU.

Først møde fandt sted tirsdag i denne uge på Air Nostrums hovedkontor i Valencia, Spanien.

»Mødet med Air Nostrum har været meget konstruktivt, og vi ser frem til at kunne lande en overenskomst om en måneds tid,« forklarer næstformanden.

Næste gang skal parterne mødes i Danmark.

Fravalgte bemandingsbureau for direkte ansættelser

Air Nostrum har tidligere benyttet sig af et dansk bemandingsbureau, men denne kontakt har selskabet valgt at opsige, da man ønsker at ansatte sit skandinaviske personale direkte.

»Grundet vores langsigtede wetlease-aftale (lejeaftale om fly og personale red.) med SAS, ønsker Air Nostrum, at deres skandinaviske medarbejdere skal arbejde direkte for selskabet,« oplyser selskabet.

Air Nostrum flyver for SAS med to fly af typen CRJ1000 på i alt 27 ruter fra København. Destinationerne tæller blandt andet Aalborg, Helsinki, Nice, Bologna og Zürich, skrev Routes Online tidligere på året.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev