FPU indgår forlig med SAS om forbigået pilot

FPU’s juridiske hold har i samarbejde med den lokale pilotforening, SPU, indgået et forlig på vegne af at et medlem, som er pilot i SAS. Piloten stod med et krav på næsten 100.000 kr. i manglende lønudbetaling.

SAS-piloten, der ikke ønsker at stille op med navn, er medlem af FPU’s lokale SAS-forening SPU (SAS Pilot Union). I starten af 2016 blev piloten udnævnt som kaptajn, men piloten havde arbejdet i SAS siden 1996, og havde ifølge SAS’ sædvanlige retningslinjer derfor adgang til at blive opgraderet til kaptajn allerede i andet halvår af 2015. Men han blev fejlagtigt forbigået.

Dette fik formanden i SPU, Christian Fyrst, på banen. Han tog kontakt til FPU og dermed FPU’s advokat Jan Gloggengieser Gam.

Vi mente ikke, at det var rimeligt, at vores medlem og kollega var blevet forbigået, og derfor valgte vi at tage sagen videre,” udtaler Christian Fyrst, der desuden fortæller, at der desværre var en række danske piloter, der ikke steg i graderne, selvom det burde have været tilfældet.

FPU indgår forlig med SAS

SAS valgte at anerkende kravet fra FPU, og dermed står piloten til at modtage 94.350 kr.

”Vi har oplevet en klar vilje til at gå i dialog med os og den lokale forening, SPU. Det er et fint resultat,” siger FPU’s advokat Jan Gloggengieser Gam, der i løbet af de næste måneder skal mødes med SAS’ forhandlingschef, Marianne Hernæs, med henblik på at diskutere en række andre sager for FPU’s medlemmer i SAS.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev