FPU gengælder støtte til offentligt ansatte

En massiv opbakning fra hele den danske fagbevægelse overvældede Flyvebranchens Personale Union, da Ryanair i 2015 nægtede at anerkende et simpelt krav om rimelige løn og arbejdsvilkår.

Støtten kom fra en bred palet af fagforeninger herunder flere offentlige fagforeninger såsom Socialpædagogerne og Danmarks Lærerforening. Ja faktisk store dele af befolkningen. 70 procent af danskerne støttede kravet om rimelige løn og arbejdsvilkår.

Derfor er det også med den største selvfølge, at FPU støtter de offentligt ansatte fuldt ud i deres rimelige krav til en ny overenskomst.

Støtte altafgørende

»Da vi stod midt i Ryanair-sagen over for en stor og stærk arbejdsgiver, var det altafgørende at vide, at hele den danske fagbevægelse stod bag os,« siger Thilde Waast, formand i Flyvebranchens Personale Union og tilføjer:

»Derfor står vi også lige bag de offentligt ansatte.«

10.000 tillidsfolk er i dag samlet til stormøde i Fredericia. Mødet er den foreløbige kulmination på et forløb, der i sidste ende kan ende i en omfattende lockout, som arbejdsgiverne i staten, kommunerne og regionerne har varslet.

Flere fagforeninger, herunder FPU, havde til mødet sendt deres støtteerklæringer i form af videoer – se FPU’s video ovenfor.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev