FPU efter britisk Thomas Cook-kollaps: Vores medlemmer bør tage en række forholdsregler

I de tidlige morgentimer har nyheden om kursen i rejsekoncernen Thomas Cook Group ramt de europæiske nyhedsmedier. Imens selskabet, der har hjemme i Storbritannien, har begæret virksomheden konkurs, afventer man situationen hos datterselskaberne i Danmark.

Foreløbigt står flyene stille som følge af situationen i moderselskabet, men de danske datterselskaber, Thomas Cook Airlines Scandinavia og rejseselskabet Spies, er ikke omfattet af konkursen.

Der forventes nyt i sagen klokken 13:30 på et informationsmøde for de ansatte.

FPU: Ansatte bør tage deres forholdsregler

Thomas Cook Airlines Scandinavia har hovedkontor i Danmark. Selskabet opererer i alt 13 fly i hele Norden og beskæftiger samlet godt 1.000 ansatte.

Hos FPU, der organiserer piloterne i Thomas Cook Airlines Scandinavia, meddeler man, at alle kræfter lige nu er sat ind på at hjælpe medlemmerne. De bliver orienteret via deres lokale forening, som er i direkte kontakt med FPU.

Som situationen er lige nu, anbefaler FPU, at medlemmerne tager en række forholdsregler. Info om dette er udsendt via den lokale pilotforenings hjemmeside (kun for medlemmer). Derudover har FPU-formand Thilde Waast en appel til de ansatte:

»Bevar roen. Det er det bedste, man kan gøre på nuværende tidspunkt. Vi afventer mødet 13:30. Vi forbereder os, og dermed medlemmerne, på alle tænkelige scenarier,« siger hun og tilføjer:

»Vi opfordrer medlemmerne til at holde sig orienteret på såvel FPU’s platforme som den lokale pilotforenings hjemmeside.«

A-kasse: Skab jer et overblik

Imens FPU står for at bistå medlemmerne juridisk er det a-kassen som tager hånd om det økonomiske. Hos Min A-kasse lyder der følgende råd til de ansatte på nuværende tidspunkt:

»Det er vigtigt, at I holder jer orienteret, og hører I noget fra jeres arbejdsgiver, skal I give besked videre til jeres fagforening. Som situationen er nu, skal I ikke kontakte jeres a-kasse. Men skab jer allerede nu et overblik over eventuelle udeståender med jeres arbejdsgiver i det tilfælde, situationen udvikler sig,« siger en talsperson til redaktionen.

Redaktionen følger sagen og bringer nyt i det tilfælde situationen udvikler sig med fokus på, hvad selskabets piloter skal gøre.

Dansk selskab har leveret overskud

Thomas Cook Group havde gennem længere tid været i økonomiske problemer og manglede akut 200 millioner pund (1,4 milliarder danske kroner), hvis det skulle fortsætte driften.

Forhandlinger mellem ledelsen og selskabets kreditorer og private investorer endte dog søndag uden resultat. Det skriver Ritzau.

I modsætning til moderselskabet i Storbritannien har Thomas Cook Airlines Scandinavia være garant for overskud i de seneste fem år, fremgår det af selskabets seneste årsrapport.

Det samme gælder for Spies, der er Thomas Cook Group-koncernens danske rejseselskab.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev