Flere potentielle købere i forhandlinger om Thomas Cook’s nordiske selskaber

Ikke bare en, men flere købere skal have vist interesse for Spies og luftfartsselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia.

Ifølge Dagens Næringsliv, skal investeringsbanken Carnegie været blevet hyret til at finde en køber. Her 18 dage efter konkursen i moderselskabet Thomas Cook, er der gang i en salgsproces.

Den nordiske del af Thomas Cook har efter konkursen fået lov at køre videre af de kreditorer, der har penge til gode i konkursboet. Thomas Cook Northern Europe består foruden Spies i Danmark af rejseselskaberne Ving, Tjæreborg og Globetrotter.

Flyselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia, som flyver videre for de fire rejsearrangører, ejes derimod af Thomas Cook Group Airlines Limited, der led samme skæbne som moderselskabet, Thomas Cook.

Interesse for både rejse- og flyselskab

Selskabets danske kommunikationschef Lisbeth Nedergård siger til LUFTFART.nu, at både skal findes nye ejer til rejseselskaberne og det nordiske flyselskab, Thomas Cook Airlines Scandinavia:

»Vi er til salg, og der er god interesse for både rejseselskaberne og luftfartsselskabet,« siger hun.

Sidste år leverede Spies et overskud på 60 millioner kroner – det næstbedste i mange år – og selvom man bladrer 15 år tilbage, er der ikke ét underskud at spore.

Fortællingen går igen hos Thomas Cook Airlines Scandinavia, der flyver for Spies og de øvrige Thomas Cook-rejsearrangører i Norden. Her var det seneste overskud 221,3 millioner kroner før skat.

Spies og Thomas Cook Airlines Scandinavia har godt 1.100 ansatte. Alle er ansat på overenskomstmæssige vilkår.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev