Estisk SAS-leverandør forudser behov for tre nye baser

Estiske Nordica ser allerede fra næste vinter et muligt behov for at åbne tre nye baser i forskellige EU-lande i takt med at selskabets forretning vokser.

Nordicas administrerende direktør Jaan Tamm fortæller til Forbes, at selskabet på nuværende tidspunkt er i dialog med ikke færre end ti potentielle kunder.

I modsætning til mange andre ruteflyselskaber består Nordicas forretning nemlig to tredjedele af at flyve for andre selskaber – herunder SAS.

Det er vækst i dette segment, der afstedkommer muligheden for flere baser.

Partnerskaber med lufthavne

»Hvis ikke vi kan få kunderne her, så må vi gå til kunderne. Hovedsageligt er disse kunder ikke individuelle kunder, men institutioner, som behøver vores service,« siger Tamm til Forbes med en henvisning til, at det estiske marked har et begrænset kundegrundlag for en bæredygtig forretning.

Udover SAS flyver Nordica således også for polske LOT samt ruter fra Groningen (Holland) og Ørebro (Sverige) lufthavne til blandt andet Københavns Lufthavn.

Samarbejdet her sker dog ikke med et andet luftfartsselskab, men med selve lufthavnen, har Nordica-ledelsen tidligere fortalt ved en præsentation af selskabet.

Nordica leverer således udover fly og mandskab en såkaldt »fuld service aftale« herunder rådgivning og håndtering af salg, hvilket er et produkt, som selskabet også ved tidligere lejligheder har udtrykt vækstpotentiale for.

Ambition at udbrede risiko

Tamm siger således også til Forbes at flere partnerskaber om nye ruter med aktører, som ikke selv er luftfartsselskaber, er aktuelle for Nordica at opsøge. Det værende sig både i Norden og resten af EU, påpeger han.

Ambitionen er at udbrede risikoen i Nordica ved ikke at satse alene på rutetrafik, men også engagere sig i ACMI-kontrakter.

Nordica råder i dag over 16 fly fordelt på typerne ATR 72-600, Bombardier CRJ700 og Bombardier CRJ900. Flyene opereres dog i praksis ikke af Nordica, men af datterselskabet Regional Jet OÜ.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev