Ejerne af Thomas Cook Airlines Scandinavia diskuterer redningsplan til 6,2 milliarder kroner

Thomas Cook Group, verdens ældste rejseselskab, har fredag morgen meddelt omverdenen om positive takter i diskussionen af en omfattende redningsplan for selskabets økonomi.

Den britiske koncern oplyser, at man er et solidt skridt videre i dialogen med Thomas Cook Groups største aktionær, det asiatiske Fosun-konglomerat, samt kreditgivende banker om nøglepunkterne i en aftale for tilførslen af ny kapital.

Thomas Cook Group, der blandt andet ejer det elles økonomisk sunde Thomas Cook Airlines Scandinavia, har ifølge Bloomberg en gæld på 1,9 milliarder britiske pund, svarende til 15,8 milliarder kroner i udgangen af marts.

Refinansieringen, som nu diskuteres, indebærer en kapitalindsprøjtning på 750 millioner pund, svarende til 6,2 milliarder kroner, som vil sikre både operationen i den kommende vinter og nye investeringer.

Den tidligere annoncerede salgsproces af koncernens luftfartsselskaber er foreløbigt sat på pause under diskussionen om refinansiering, oplyser Thomas Cook Group .

Forslaget vil desuden indebære en ændring af ejerforholdet. Fosun, der i dag ejer 18 procent af Thomas Cook Group, vil opnå en kontrollerende ejerandel af gruppens tur-operatør samt en mindre andel i koncernens flyselskaber.

Grundet EU-reglerne kan ikke-EU-selskaber maksimalt eje 49 procent af EU-luftfartsselskaber.

Thomas Cook Group presses af faldende efterspørgsel – blandt andet sidste års varme sommer var gift for charterbranchen.

Thomas Cook Airlines Scandinavia beskæftiger 230 piloter med base i Danmark.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev