De kalder ham ”the terminator”: Her er Ryanairs nye topchef

Efter 22 års tro tjeneste i Ryanair, træder selskabets personalechef, Eddie Wilson, nu helt til tops i lavprisimperiet som ny administrerende direktør.

Hidtil har denne post været bestredet af Michael O’Leary. Men som fortalt tidligere på året forlader O’Leary direktørposten i Ryanair til fordel for en ny post som øverste chef for lavprisimperiets holdingselskab.

Ryanair består i dag af fire luftfartsselskaber samlet i et holdingselskab, hvor Wilson med weekendens udnævnelse får ansvaret for det største af dem, Ryanair DAC, hvorfra han fortsat vil referere til Michael O’Leary.

I front mod FPU

Wilson, der kommer fra posten som ”chief people officer”, er bedst kendt som selskabets frontfigur i mødet med fagforeningerne. Særligt den 55-årige irers kompromisløse linje overfor personalet har med tiden givet ham det lidet flatterende øgenavn ”the terminator”.

Det var blandt andet Eddie Wilson, der stod i spidsen under mødet med FPU i Arbejdsretten tilbage i 2015, hvor Ryanair led en slem tort om, at virksomheden selvfølgelig også skal følge danske love og regler for danske ansatte.

Nyheden om Wilsons forfremmelse kommer kun få uger efter, at driftsdirektør Peter Bellew forlod Ryanair under efterfølgende stor dramatik til fordel for konkurrenten EasyJet. I modsætning til Eddie Wilson har Peter Bellew haft et ry for både at mestre dialogen og forsoningens kunst.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev